Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policija Kurzemes reģiona amatpersonas strādāja pastiprināti, rīkojot profilaktiskos pasākumus ceļu satiksmē. Reidā uzmanība tika pievērsta drošības jostu lietošanai, transportlīdzekļa vadīšanai atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, ātrumpārkāpējiem, un citiem pārkāpumiem.

Kopumā piektdien, 24. janvārī, visā Kurzemes reģionā tika pārbaudīti 1 592 transportlīdzekļi un noformēti 142 administratīvo pārkāpumu protokoli par dažādiem pārkāpumiem.

Ventspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā transportlīdzekļu vadītājiem noformēti septiņi administratīvo pārkāpumu protokoli par braukšanu pie luksoforā degošā aizliedzošā signāla un par braukšanu diennakts tumšajā laikā ar transportlīdzekli, kuram nedeg neviens no tuvās gaismas lukturiem. Četri protokoli noformēti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, braukšanu bez tehniskās apskates un par piedalīšanos ceļa satiksmē bez īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas. Trīs protokoli noformēti par neatbilstošu riepu protektora dziļumu. Tāpat ir noformēti protokoli par drošības jostas neizmantošanu, par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

Šādus profilaktiskos pasākums ceļu satiksmē Valsts policija rīko regulāri un, salīdzinot ar iepriekšējām reizēm, pārkāpumu skaits, diemžēl, nemazinās. Vislielākais pārkāpumu skaits fiksēts Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, pēc kā seko Saldus, Ventspils, Talsi un Kuldīga.

Atskatoties uz profilaktisko pasākumu, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Leonīds Tarabans atzīst, ka negaidīti daudz vadītāju transportlīdzekli vadījuši, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. ''Gan piektdien, reida laikā, gan arī nedēļas nogalē turpinām konstatēt, ka ir vairāki cilvēki, it īpaši velosipēdisti, kuri brauc reibumā. Kopumā pa šīm dienām ir pieķerti 22 transportlīdzekļu vadītāji, atrodoties alkohola reibumā. Taču vienu pozitīvu lietu gan novērojām - nav neviens protokols par to, ka bērni neatrastos sēdeklīšos vai nebūtu piesprādzēti.''

Valsts policija aicina ikvienu apdomāt un mudināt arī apkārtējos rūpēties par savu drošību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: