Ventspils bibliotēka aicina apmeklētājus ielūkoties bibliotēkas grāmatu plauktā, kas veltīts televīzijas raidījumam Literatūre, un pieņemt izaicinājumu – līdz gada beigām izlasīt 20 raidījuma jaunajā sezonā aplūkotās latviešu autoru grāmatas!

Raidījumu cikls Literatūre – ceļojums ar rakstnieku ir sācis savu otro sezonu. Katru ceturtdienu plkst. 20 LTV1 kanālā līdz 5. martam pie skatītājiem nonāks astoņi Literatūres ceļojumi. Raidījumu ierakstus ikviens var noskatīties arī sev ērtā laikā portālā www.lsm.lv.

Arī šosezon katrā no astoņām Literatūres sērijām kāds mūsdienu rakstnieks ir izvēlējies sev tuvāko aizgājušo laiku latviešu autoru un dodas ceļojumā uz vietām, kur šis autors dzīvojis vai par kuru rakstījis.

Šajā sezonā raidījumā tiek aplūkotas 16 autoru 20 grāmatas – Anšlava Eglīša Cilvēks no Mēness, Raimonda Staprāna Četras dienas jūnijā un citas lugas, Māras Zālītes Paradīzes putni, Ernesta Birznieka-Upīša Pelēkā akmens stāsti, Paula Bankovska 18, Kārļa Skalbes Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties, Antona Rupaiņa Baltie tēvi un Māra mostas, Annas Rancānes Advente un Pylni kārmani dabasu… Bezdelīgu pasts, Māra Bērziņa Gūtenmorgens (pirm’reiz) un Gūtenmorgens. Otrreiz, Viļa Lāča Zvejnieka dēls, Ingas Ābeles Tumšie brieži, Aspazijas Atriebēja, Ievas Melgalves Mēness teātris, Marģera Zariņa Viltotais Fausts, Gunara Saliņa Raksti, kā arī Kārļa Vērdiņa Dilles tante un Pieaugušie.

Galvenajā bibliotēkā, Pārventas bibliotēkā un Ventspils Augstskolas bibliotēkā apmeklētāji aicināti ielūkoties Literatūres grāmatu plauktos un izlasīt raidījumā apskatītās grāmatas. Pieņemot izaicinājumu, ikviens aicināts pastāstīt par to citiem sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirku #RaidījumsLiteratūre! Ja kāda no grāmatām tobrīd ir izsniegta citam lasītājam, ir iespēja pieteikties rindā vai interesējošo izdevumu pasūtīt, izmantojot starpbibliotēku abonementu.

Literatūres grāmatplauktā atrodamais Māras Zālītes romāns Paradīzes putni iekļuvis arī Ventspils bibliotēkā pērn lasītāko latviešu autoru daiļliteratūras darbu Top 10, ierindojoties astotajā vietā. Pieprasītākā latviešu autoru grāmata Ventspils bibliotēkā aizvadītajā gadā bija ventspilnieces Karīnas Račko bestsellers Samaitātā, turklāt starp Top 10 latviešu literatūras darbiem pērn ierindojās vēl trīs Račko romāni – Debesis pelnos (4. vietā), Saplēstās mežģīnes (5. vietā) un Sasietā (7. vietā). Starp desmit pieprasītākajām latviešu autoru grāmatām Ventspils bibliotēkā pērn bija arī trīs Daces Judinas romāni – Amnēzija (2. vietā), Lāsts (6. vietā) un Ēnas spogulī (10. vietā). Top 10 iekļuvusi arī Ulda Ausekļa grāmata Četras otas: gadalaiku dzejoļi bērniem un Zanes Volkinšteines Augstāk par zemi (9. vietā).

Ar katra mēneša populārāko grāmatu sarakstu var iepazīties bibliotēkas mājaslapas sadaļā Grāmatu tops – http://biblioteka.ventspils.lv/gramatu-tops/. Tāpat mājaslapā regulāri tiek atjaunota informācija par daiļliteratūras un nozaru literatūras jaunumiem, kas pieejami sadaļā Jaunākie izdevumi – http://biblioteka.ventspils.lv/jaunakie-izdevumi/. Lasītāji aicināti izmantot iespēju piedalīties bibliotēkas krājuma veidošanā un ieteikt bibliotēkai iegādāties sev interesējošos izdevumus, apmeklējot mājaslapas sadaļu Iesaki nopirkt – http://biblioteka.ventspils.lv/iesaki-nopirkt/.

Ventspils bibliotēkā regulāri skatāmas jaunāko grāmatu izstādes, bet Galvenajā bibliotēkā reizi mēnesī, ceturtdienās, notiek jaunāko grāmatu apskats – nākamais plānots 20. februārī plkst. 17.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: