Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī pirmā pusgada laikā konstatētas 29 zādzības no mājokļiem, bet laika posmā no 1. marta līdz 30. jūnijam reģistrētas 16 šādas zādzības – 14 pilsētā un divas novadā.

Ventspils pilsētā astoņos gadījumos zādzības izdarītas Ventas kreisajā krastā, savukārt sešos gadījumos – Ventas labajā krastā, Pārventā.

Ventas kreisajā krastā zādzības koncentrējās pilsētas ziemeļu pusē, kur notikušas septiņas zādzības, savukārt Ventas labajā krastā zādzības koncentrējās Talsu, Celtnieku, Embūtes un Tārgales ielas rajonos. Visvairāk zādzības izdarītas marta mēnesī – sešas, aprīļa un jūnija mēnešos izdarītas pa trim zādzībām, savukārt maijā reģistrētas četras zādzības no dzīvokļiem.

Sešas zādzības no dzīvokļiem izdarījušas cietušajiem zināmas personas. Iekļūstot dzīvoklī pa logu, to sabojājot, vai brīdī, kad tas atrodas atvērts izdarītas četras zādzības. Pa neaizslēgtām dzīvokļa ārdurvīm iekļūts trijos gadījumos. Šajās reģistrētajās zādzībās no dzīvokļiem tiek nozagti naudasmaki ar naudu vai tikai nauda, juvelierizstrādājumi, mobilie telefoni, planšetes, televizori u.c. materiālās vērtības.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Gatis Belovs aicina neatstāt logus atvērtus un neradīt iespēju citām personām no ārpuses redzēt iekštelpā esošās vērtīgās mantas, kā arī vienmēr turēt aizslēgtas dzīvokļu ārdurvis.

Ilgstošas prombūtnes laikā Valsts policijas darbinieki iesaka palūgt uzticamam kaimiņam pieskatīt dzīvokli un nepieciešamības gadījumā ziņot par aizdomīgām situācijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: