Laika apstākļi ir nepielūdzami, un negaidīti lietainā vasara aizkavējusi Popes brīvdabas estrādes labiekārtošanas darbus. Taču šodien – tieši festivāla Vārti atklāšanas dienā – tie noslēgsies un dziesmas skanēs. Lai būtu saudzīgi pret tikko iesēto zālīti, koncerti notiks pļaviņā starp estrādi un muižu.

Lai arī pat vēlās vakara stundās nepieklusa darba duna Popes estrādē un SIA Ventbetons darbinieki darīja visu iespējamo, lai festivāla Vārti apmeklētājiem šajā nedēļas nogalē būtu gods pirmajiem ieraudzīt atjaunoto estrādes skatītāju zonu, kopīgi tika pieņemts sāpīgs, taču iespējami vislabākais risinājums – lielkoncertus rīkot pļaviņā pie muižas, stāsta Dace Vašuka, viena no festivāla rīkotājām. «Esam gandarīti, ka šajos Vārtos festivāla apmeklētājiem būs iespēja aplūkot un sasveicināties ar atjaunoto estrādi. Šis negaidītais pavērsiens ir ļāvis atrast jaunas dabas koncertzāles. Apmeklētājiem būs pārsteigumi!» piebilst Vašuka.

Ventas Balss jau informēja, ka kopš pirmdienas Popē meistarklases aizvada dziesminieces Austras Pumpures ideju turpinātāji – Austrasbērni – no visas Latvijas. Kopā ar viņiem ir festivāla rīkotāju komanda un brīvprātīgie palīgi. Muižas zirgu stallis ieguvis hipiju akcentus, tiek šūti karogi, uzliktas skatuves. «Šie būs ļoti mīļi Vārti,» novērtējot festivāla īpašās skatuves – gliemežnīcas – iekļaušanos gleznainajā Popes vidē, atzīst Inese Muižniece, viena no pasākuma rīkotājām. Viņa arī slavē Popes pamatskolas virtuves saimnieču veikumu, kuras gatavo ēdienu meistarklašu dalībniekiem.

Šovakar plkst. 19 Vārti vērsies ar dziesminieku lielkoncertu Kalna stāsts, Ainara Mielava Piekūns skrien debesīs un pasaules mūzikas apvienības Kanisaifa nakts koncertu. Sestdien Popē muzicēs Silvestrs Sīlis, Mikus Frišfelds, Dzintars Vītols, Anta Eņģele un Pēteris Narubins, muižas Saullēkta zālē skanēs dzeja, bet Zirgu stallī būs skatāma Ventspils novada fotoapvienības Kursa izstāde un notiks Laimas Žurginas dokumentālās filmas Kaza kāpa debesīs seanss. Vakarā – Imanta Kalniņa dziesmu un Austrasbērnu autordziesmu lielkoncerts. Svētdien vecajā Popes pilskalnā japāņu flautas koncertu sniegs mūks Un Ryu no Ukrainas. Festivāla noslēgumā Popes luterāņu baznīcā pirmatskaņojums Laika šūpoles, kurā satiksies tūkstoš gadu senas melodijas ar mūsdienu improvizācijām muzikālās apvienības Gan’, gan izpildījumā ar dzejnieces Maijas Kalniņas epifānijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: