Kā ik gadu, ventspilnieki tika aicināti pieteikt dalību konkursā „Pilsētas rota”, kurā žūrijas komisija izvērtēja sakoptākās, interesantākās un skaistākās piemājas teritorijas Ventspilī. Paši labākie trīs dārzi un to īpašnieki tika paziņoti un apbalvoti Ventspils pilsētas svētkos.

1. vietas apbalvojumu konkursā „Pilsētas Rota 2019” saņēma Meieru ģimene, Viļņu ielā 7B.

Meieru ģimene balvā saņēma Ventspils domes atzinības rakstu un pie mājas sienas stiprināmu plāksnīti, ar apliecinājumu par skaistāko dārzu 2019. gadā un dārzā noderīgu palīgu - uzņēmuma BOSCH akumulatora augstspiediena mazgātāju, kā arī dāvanā no Ventspils pilsētas – Skarainās hortenzijas “Tardiva” stāds.

2. vieta Girgensonu ģimenei, Turaidas ielā 11.

Girgensonu ģimenei arī dārzam un saimniecībā noderīga balva - BOSCH akumulatora Trimmeris, BOSCH akumulatora triecienurbjmašīna - skrūvgriezis un Ventspils pilsēta ģimenei dāvāja Skarainās hortenzijas “Tardiva” stādu.

3. vieta Picalcelmu - Silarāju ģimenēm, Pļavas ielā 20.

Balvā tika piešķirta dāvana BOSCH akumulatora dzīvžoga šķēres, BOSCH akumulatora skrūvgriezi, kā arī Ventspils pilsētas dāvanu - Skarainās hortenzijas “Tardiva” stādu.

Šogad konkursa žūrijas komisiju pārstāvēja deviņi dažādu nozaru eksperti. Žūrija vērtēja gan pašu vai kaimiņu pieteiktos dārzus, gan arī apskatīja piemājas teritorijas abos pilsētas krastos “skatā no malas”, vērtējot individuālo dzīvojamo māju teritoriju sakoptību, dārza zonējumu un tā iederību arhitektoniskajā un ainaviskajā vidē, augu sortimentu, mājas priekšpagalma izteiksmīgumu, nožogojumu un vārtus, karoga un numura zīmes eksponējumu, vides objektus un dārza kopskatu.

Pavisam kopā tika noteikti 80 labākie dārzi, kuri saņēma arī īpašas pateicības kartiņas no Ventspils pašvaldības par ieguldījumu daudzveidīgas un sakoptas pilsētvides veidošanā. Desmit pašu pievilcīgāko pilsētas dārzu īpašnieki ieguva tiesības divām personām, bet pārējie 70 vienai personai doties apmaksātā vienas dienas ekskursijā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    krustmateflorence. 05.08.2019, 20:33:27

    Kur tad Viļņu ielā atrodas māja ar numuru 78?

  • -4
    sranskis 05.08.2019, 21:47:14

    Florencei jāpalūdz sanitāriem jaunas brilles! Savādāk no haloperidola redze švaka palikusi!

  • 0
    Prof.Preobraženskis IV 06.08.2019, 11:46:06

    Ja kas,es arī sākotnēji pārskatījos.Ja redze nav vairs tik asa,kā jaunībsgados,visādi var sanākt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: