Šā gada 7 mēnešos Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī reģistrētas 34 velosipēdu zādzības. No tām viena izdarīta Popes pagastā, pārējās - Ventspils pilsētā. Policijai deviņus no nozagtajiem velosipēdiem ir izdevies atgūt – tie atdoti īpašniekiem.

Ventspils pilsētā 28 velosipēdu zādzības notikušas Ventas kreisajā krastā, savukārt piecas Pārventā. Lielākoties zagļi uzdarbojušies Saules un Inženieru ielu deviņstāvu ēku rajonā (tur nozagti 11 velosipēdi), kā arī rajonā ap Saules ielu, Lielo prospektu - Kuldīgas ielu (Zvaigžņu ielas) - Bērzu ielu, tirdzniecības centru “Tobago”.

12 gadījumos velosipēdi nozagti no daudzdzīvokļu ēku kāpņutelpām, četros gadījumos no daudzdzīvokļu ēku pagalmiem, trijos gadījumos tirdzniecības vietu ārpusē. Vēl velosipēdu zādzības notikušas arī parkā Užavas ielā, Zilā karoga pludmalē, skeitparkā, kā arī karuseļu vietā Pētera ielā.

Valsts policija iesaka velosipēdus novietot drošās vietās: tur, kur uzstādīta videonovērošana, kur var velosipēdu uzraudzīt, kur uzturas daudz cilvēku, drošā velosipēdu novietnē. Ja glabājat velosipēdu iekštelpās, vienmēr pieslēdziet to ar drošības atslēgu! No kāpņutelpām mēdz pazust arī pieslēgti velosipēdi, tomēr šis faktors zagļa nodomus apgrūtina.

Valsts policija iedzīvotājiem atgādina arī par Valsts policijas mājaslapā izvietoto sadaļu “Atrastās mantas” http://www.vp.gov.lv/?id=737, kurā atrodama informācija par visām Valsts policijas atrastajām mantām, tai skaitā arī Ventspilī atrastajām. Patlaban šajā sadaļā ievietoti 24 atrastie un izņemtie velosipēdi, kuru īpašniekus aicināti atsaukties.

Lai nodrošinātu reģistrēto velosipēdu papildu identifikāciju, Valsts policija aicina iedzīvotājus reģistrēt savus velosipēdus Valsts akciju sabiedrības “Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija” interneta vietnē https://www.csdd.lv/velosipedu-registracija/vispariga-informacija, velosipēda īpašniekam šajā gadījumā ir iespēja saņemt velosipēda reģistrācijas uzlīmi.

Valsts policija aicina piefiksēt savā īpašumā esošo mantu pazīmes, nofotografēt tās, saglabāt iegādi apliecinošus dokumentus u.c., lai, ja rastos tāda nepieciešamība, piemēram, zādzības gadījumā, varētu šo informāciju uzrādīt Valsts policijai. Tas palīdz tikt zagļiem uz pēdām.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    snaiperis999 16.08.2018, 11:13:35

    Varbūt kādam likšos cietsirdīgs,bet vai nav pienācis laiks sodīt ar miesas sodu?Nozagi riteni,roka nost.Shēmoji un kampi,galva nost (giljotīna).Un sodus izpildīt publiski.

  • 0
    cits 16.08.2018, 12:25:32

    Jāsāk ar čigāniem.

  • -6
    snaiperis999 16.08.2018, 12:37:42

    Neesmu vēl dzirdējis,ja pa nopietnam,ka čigāni būtu tie lielākie zagļi.

  • 0
    reku 16.08.2018, 17:45:00

    Snaiperim999
    Varētu intereses pēc veikt aptauju pie velosipēdu tirgotājiem Ventspilī - cik no pircējiem ir čigāni?

  • -1
    snaiperis999 17.08.2018, 06:33:46

    Tā tas varētu būt,bet tēma diskutējama.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: