No amata atkāpies Ventspils novada bērnunama "Stikli", kurā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, direktors Guntis Lučins, un Ventspils novada dome bērnunama direktora atlūgumu pieņēmusi.

Jau ziņots, ka līdz jūlija beigām Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) gaidīja atbildi no Ventspils novada bērnunama "Stikli" vadības par to, kā konstatētie pārkāpumi novērsti vai ko plānots darīt, lai tos novērstu, informēja inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Renāte Alberga.

Pēc viņas paustā, veiktās pārbaudes gaitā VBTAI konstatēja vairākus pārkāpumus šajā bērnu aprūpes iestādē un sniedza tai konkrētus ieteikumus un uzdevumus situācijas uzlabošanai. "Iestādes vadība par tiem ir informēta, un līdz mēneša beigām inspekcija gaida atbildi no "Stiklu" vadības par to, kā šie konstatētie pārkāpumi ir novērsti vai kas ir plānots darīt, lai tos novērstu. VBTAI sekos līdzi, kā šie pārkāpumi ir novērsti un kādi uzlabojumi veikti iestādē," uzsvēra Alberga.

Viņa informēja, ka Labklājības ministrija, vērtējot "Stiklus" kā sociālo pakalpojumu sniedzēju, pārkāpumu novēršanai devusi termiņu līdz decembrim. Gada nogalē iestāde tiks vērtēta vēlreiz, lai konstatētu, vai tā ir spējīga sniegt sociālo pakalpojumu, piebilda inspekcijas pārstāve.

Vienlaikus viņa norādīja, ka VBTAI sniegtajos ieteikumos minēts kāds "Stiklu" darbinieks, kurš izmantojis nepedagoģiskas darba metodes, taču šis darbinieks jau esot atstādināts. Tāpat bērnunamam ieteikts nodrošināt bērniem pilnvērtīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī norādīts uz nepieciešamību iestādes personālam konsekventi ievērot iekšējās kārtības noteikumus.

Alberga norādīja, ka starp iestādei dotajiem uzdevumiem ir nepieciešamība iestādes darbiniekiem ar lielāku vērību izturēties pret savu pienākumu gādāt par bērnu drošību un veselību, nodrošināt bērnu nepārtrauktu uzraudzību, nodrošināt atbilstošu vidi un brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī bērnu interesēm atbilstoša dienas režīma nodrošināšana. Tāpat arī norādīts uz nepieciešamību nodrošināt bērnu privātās dzīves neaizskaramību, informācijas par bērniem konfidencialitātes nodrošināšanu, visu darbinieku informētību par iestādes apmeklēšanas noteikumiem un citi ieteikumi.

Jau ziņots, ka VBTAI pārbaudes laikā bērnunamā "Stikli" konstatēti vairāki būtiski bērnu tiesību pārkāpumi, kuru dēļ domei atkārtoti lūgts izvērtēt bērnunama direktora Gunta Lučina piemērotību šim amatam.

VBTAI pārstāve Alberga atklāja, ka pārkāpumu ir daudz un tie saistīti gan ar bērnu uzraudzību, gan atbildību par drošību, veselību un dzīvību un citiem aspektiem, tai skaitā konfidenciālas informācijas izpaušanu trešajām personām. Administratīvā lietvedība pret, iespējams, vardarbīgo darbinieci vēl nav noslēgusies.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Nif nifs 09.08.2018, 09:21:36

    Nu nez, vai tas ir labi, ka pieredzējis cilvēks aiziet...Iznīcinās tie rīdzinieki atkal vienu iestādi.

  • 0
    Pilsēta 09.08.2018, 10:00:46

    Vienkārši довели cilvēku

  • 0
    sranskis 09.08.2018, 12:23:06

    Un tas viss pateicoties vienai psihopātiskai kundzītei!

  • -4
    Latvija pāri visām! 09.08.2018, 12:36:19

    Protams, iznīcinās, ja vēlēsies.
    Atrast pārkāpumus tādā iestādē nav problēma, ja ir uzstādījums tos atrast.
    Vardarbība te arī ir plaši traktējams jēdziens.
    Piemēram, ir starpība starp brutālu sadistiski iekaustīšanu vai vnk nepaklausīgā savaldīšanu. Bet otro arī var interpretēt kā vardarbību.
    Kontrolētājiem ir vēlme sabiezināt krāsas,
    jo tā ir viņu maize.

  • 0
    Opaps 09.08.2018, 23:29:20

    Kad es mācījos skolā , tad pa ausīm dabūju regulāri un nekādas problēmas ne man , ne skolotājai.Visi izauguši par kārtīgiem cilvēkiem. Tā rietuma kultūra ir piegriezusies. No kurienes nāca norkamānija - rietumiem, stulbā ģērbšanās - no rietumiem, necieņa pret vecākiem cilvēkiem- no rietumiem, čakarēties starp viendzimuma cilvēkiem- no rietumiem. Līdz ausīm ir piedirsies šī rietuma kult;ūra. Esam nokuši līdz tam , ka bērni savus vecākus sūta dirst. Ja viņi par to dabū pa ausīm , tā tulīt -vārdabīga izturēšanās pret bērniem. Kas tagad notiek skolās , it sevīšķi 5-8 klasēs, tās ir šausmas. Es piekāšu šo rietumu kultūru.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: