28. jūlijā Ventspils Augstskola saņēma sertifikātu “Labas prakses augstskola”, ko pasniedza Study in Latvia vadītāja Sintija Šmite-Tilika. Sertifikāts apliecina labas prakses ievērošanu ārvalstu studējošo piesaistē un studiju nodrošināšanā.

Study in Latvia ir valsts institūcija, kuras pārziņā ir Latvijas augstākās izglītības popularizēšana starptautiskajiem studentiem. Šo institūciju vada Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Šī vienošanās paredz augstskolu godprātīgu darbu ārvalstu studējošo piesaistē, kvalitatīvu studiju nodrošināšanu un studējošo atbalstu studiju laikā. To ir parakstījušas jau 18 Latvijas augstākās izglītības iestādes.

Savukārt, Study in Latvia un citas valsts pārvaldes struktūrvienības sniegs atbalstu savu kompetenču ietvaros, kas nodrošinās nepieciešamos pasākumus augstākās izglītības Latvijā popularizēšanai, skaidrus principus studējošo ieceļošanai Latvijā un konsulāro pakalpojumu sniegšanā. Vienošanās mērķis ir sekmēt Latvijas augstākās izglītības starptautisku atzīšanu, kvalitāti un konkurētspēju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: