Starptautiskais konsorcijs COLOURS, kurā ietilpst arī Ventspils Augstskola, ieguvis Eiropas Universitātes statusu. Tikai septiņi konsorciji no 65 pieteikumiem saņēma finansējumu no Eiropas Izglītības un kultūras izpildaģentūras.

Ventspils Augstskolai tā ir lieliska iespēja attīstīties un veidot starptautiskas sadarbības ar pasniedzējiem, zinātniekiem un inovatoriem pieredzes apmaiņai.

COLOURS mērķis ir veicināt kopīgas izglītības programmas pētniecības un inovāciju jomā ar starptautiskām komandām, sadarbojoties ar vietējiem uzņēmumiem, tādējādi uzlabojot studentu, jauno pētnieku, pasniedzēju un administratīvā personāla mobilitāti partneruniversitātēs. Vienlaikus inovatīvi starpdisciplinārie projekti veicinās starptautisku pētniecības sadarbības stiprināšanu un atbalstīs vietējos un starptautiskos uzņēmējus, daloties ar zināšanām un tehnoloģijām.

Projekts COLOURS (COLlaborative innOvative sUstainable Regional univerSities) ir sadarbība starp deviņām Eiropas Savienības universitātēm/augstskolām, kuru kopīgā iezīme ir veicināt reģionu attīstību. Kopā ar Ventspils Augstskolu projektā piedalās: Padebornas Universitāte (Vācija), Kastīlija-Lamančas Universitāte (Spānija), Ferrāras Universitāte (Itālija), Le Mansa Universitāte (Francija), Kristianstades Universitāte (Zviedrija), Osijekas Josip Juraj Strossmayer Universitāte (Horvātija), Bitolas St. Kliment Ohridski Universitāte (Maķedonija), Čenstohovas Jan Dlugosz Universitāte (Polija).

Projekta kopējais budžets ir tuvu 15 miljoniem eiro un tas ilgs 48 mēnešus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: