Vakar Livonijas ordeņa pilī skolēniem un pedagogiem par sasniegumiem olimpiādēs, konkursos un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs tika pasniegtas Ventspils pilsētas Izglītības inovācijas balvas 2022.

Šogad ar Izglītības inovācijas balvām tiek apbalvoti 60 skolēni un 29 pedagogi. Par sasniegumiem starptautiska un valsts mēroga konkursos mākslas jomā un skolēnu mācību uzņēmumu aktivitātēs izglītojamie un pedagogi šogad tiek apbalvoti atsevišķi. Savukārt Livonijas ordeņa pilī vakar svinīgā pasākumā tika apbalvoti tie 22 skolēni un viņu pedagogi, kuri guvuši panākumus valsts un reģionālajās mācību priekšmetu olimpiādēs, dažādos konkursos un zinātniski pētniecisko darbu izstrādē.

Kā stāsta Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane, šogad olimpiādes, konkursi un zinātniski pētniecisko darbu konferences notikušas gan klātienē, gan arī attālināti. «Vairāk gan attālināti,» uzsver Tamane. Vairākas olimpiādes pandēmijas un attālināto mācību laikā nav notikušas vispār. «Ne visu attālināti var noorganizēt,» skaidro Izglītības pārvaldes vadītāja, tādēļ šogad vairāk tiek izcelti tieši konkursu laureāti. Tamane pieļauj, ka arī skolēniem šajā mācību gadā zinātniski pētniecisko darbu izstrāde, kā arī dalība olimpiādēs un konkursos attālināti sagādājusi ne mazums izaicinājumu, tādēļ visi mācību sasniegumi šogad ir tiešām pelnījuši atzinību. «Gribam pateikt lielu paldies gan skolēniem, gan arī skolotājiem, jo tas nav vienkārši – šajā sarežģītajā laikā startēt konkursos un olimpiādēs un rakstīt darbus!»

Šajā mācību gadā Ventspils izglītības iestāžu skolēni piedalījušies un saņēmuši atzinības un dažādu pakāpju diplomus bioloģijas valsts olimpiādē, ģeogrāfijas un latviešu valodas (mazākumtautību izglītības programmām) valsts olimpiādē, kā arī dažādās svešvalodu olimpiādēs. Pirmās pakāpes diplomus mūzikas olimpiādē Kurzemes novada skolām ar padziļinātu mūzikas apguvi šogad saņēmusi Ventspils Centra sākumskolas komanda – Olivers Matvejevs, Gustavs Kurpics, Evelīna Bārbale, Betija Beatrise Valdmane un Annija Karlovska (skolotājas – Santa Treilība un Rita Vēverbrante). Kā stāsta Centra sākumskolas pedagoģe Ilva Freiberga, olimpiāde skolām ar padziļinātu mūzikas apguvi notiek jau otro gadu. Šogad tā organizēta sesto klašu skolēniem un notika attālināti. «Pagājušajā gadā olimpiādi organizējām mēs, šogad to organizēja Talsu pamatskola,» stāsta Freiberga. Divu stundu garumā skolēni pildījuši dažādus uzdevumus – gan mūzikas teorijā, gan mūzikas literatūrā. Noslēgumā bijis arī radošais darbs, bērniem bija noteiktā laikā jākomponē dziesma un tā jāprezentē. Uzdevumi bijuši ļoti daudzveidīgi un nepavisam ne vienkārši. Kopā būšana un radošais process – tā bijusi lielākā motivācija skolēnu dalībai olimpiādē.

Zinātniski pētniecisko darbu konferencēs visu trīs pakāpju diplomus šogad saņēmuši astoņi vidusskolēni, turklāt 4. vidusskolas 11. klases skolnieces Kristiānas Felšas vārds laureātu sarakstā minēts divreiz, – viņas darbs saņēmis otro vietu gan Kurzemes reģionālajā konferencē, gan valsts mērogā. Kristiāna pētījusi to, kā jaunieši pieņem lēmumus digitālā mārketinga vidē. Kā pastāstīja meitenes skolotāja Aiva Belte, Kristiānai šis jau ir otrs zinātniski pētnieciskais darbs, un meitenes prasmes ir augušas. «Šogad palīdzēju sagatavot darbus divām meitenēm – Kristiānai un Montai Sintijai Feldmanei, un varu droši apgalvot, ka viņām šī pieredze augstskolā noteikti būs noderīga.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: