Ķīpsalas izstāžu kompleksā Rīgā jau 5. gadu pēc kārtas noritēja jauno profesionāļu meistarības konkursa Skills Latvia 2022 fināls, kurā piedalījās arī Ventspils Tehnikuma audzēkņi. Tehnikuma pārstāvji startēja piecās nominācijās, no kurām trijās saņēma pilnu medaļu komplektu.

- Zelta medaļas nominācijā "Mobilā robotika" – uzvaras laurus plūca audzēkņi Kristofers Jēkabs Rozevskis un Melisa Mišina (skolotājs Jānis Luksis);
- Sudraba medaļu nominācijā "Restorānu serviss" – godalgoto vietu ieguva Annija Drekslere (skolotāja Sanita Ziemele);
- Bronzas medaļu nominācijā "Viesu uzņemšanas dienests" ieguva Agnese Alise Krilova (skolotāja Inta Tomsone).
- Uzreiz aiz goda pjedestāla palika Kārlis Blūmentāls nominācijā "Ēdienu gatavošana" (skolotāja Anta Garbare), kā arī Magnuss Branaburgs un Valters Zanders nominācijā "Inženierkomunikācijas" (skolotāji Inga Roga un Kārlis Bērziņš).

Tehnikuma stendā apmeklētājiem bija iespējams arī izbaudīt virtuālās realitātes iespējas, zīmēt ar 3D pildspalvām, kā arī iemēģināt prasmes metināšanas simulatorā. Stenda apmeklētāji pauda gandarījumu un patiesu ieinteresētību par Tehnikuma komandas piedāvājumu, roku virtuālajā metināšanā izmēģināja Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: