Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome veica grozījumus saistošajos noteikumos par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils valstspilsētas skolās. Pagājušajā gadā pieņemtie saistošie noteikumi paredz, ka vecāku pieteikumus bērnu uzņemšanai 1. klasē centralizēti administrē Ventspils Izglītības pārvalde, nevis katra izglītības iestāde atsevišķi.

Tāpat pagājušajā gadā darbu uzsāka interneta vietne 1klase.ventspils.lv, kurā vecāki var aizpildīt un iesniegt pieteikumus elektroniski.

Veiktie grozījumi paredz vecākiem atvieglot pieteikumu iesniegšanu elektroniski. Ja iepriekš pieteikums bija jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu, tad tagad vietnē 1klase.ventspils.lv varēs autentificēties un pieteikumu iesniegt ar portāla latvija.lv starpniecību, savu identitāti apliecinot ar e-paraksta vai interneta bankas palīdzību.

Kā arī ar saistošo noteikumu grozījumiem atcelta prasība vecākiem apstiprināt Izglītības pārvaldes lēmumu par bērna iekļaušanu izglītības iestādes 1. klases pretendentu sarakstā.

Pieteikšanās sāksies 1. aprīlī un tiks organizēta trīs posmos atbilstoši noteiktajiem prioritārajiem kritērijiem. Pieteikumus būs iespējams iesniegt gan elektroniski vietnē 1klase.ventspils.lv, gan klātienē Izglītības pārvaldē. Savukārt martā vecākiem būs iespēja piedalīties virtuālos informācijas pasākumos, kuros varēs iepazīties ar Ventspils skolu piedāvājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: