Pirmo maču Pekinas olimpiskajās spēlēs aizvadījusi Latvijas hokeja izlase, kas spraigā cīņā ar 2:3 piekāpās Zviedrijai. Ar divām piespēlēm Olimpiskajās spēlēs debitēja ventspilnieks Uvis Balinskis.

Latvijas nonāca zaudētājos pirmās trešdaļas vidū, kad tieši pretī vārtiem nepieskatīts palika Lūkass Valmarks. Diemžēl otrajā periodā zviedri panāca jau 3:0, bet tad pirmo reizi mačā izcēlās arī Latvijas – 37. minūtē, spēlējot vairākumā, precīzi meta Renārs Krastenbergs, kuram asistēja Uvis Balinskis un Lauris Dārziņš. Pēdējā trešdaļā Latvija vēlreiz realizēja vairākumu. Šoreiz no vārtu priekšas precīzi meta Nikolajs Jeļisejevs, bet piespēlētāji bija tie paši – Balinskis, Dārziņš.

Latvijai rezultāta izlīdzināšanai bija vairāk nekā 13 minūtes, tika veidoto momenti, bet pēdējās sekundēs pie labas iespējas tika Balinskis, taču zviedru vārtu vīrs Lāšs Juhansons paguva pārvietoties un ripu noķert. Līdz ar to Latvija piedzīvoja zaudējumu 3:2, taču reizē arī nopelnīja komplimentus par raksturu un cīņas sparu.

Zviedrija - Latvija 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Vārti: 9:42 Valmarks (Holmberjs, Ūlofsons) 1:0, 20:30 Landers (Brome, Klinberjs) 2:0, 33:39 Valmarks (Tommerness, Pudass, vai.) 3:0, 36:07 Krastenbergs (Balinskis, Dārziņš, vair.) 3:1, 46:48 Jeļisejevs (Dārziņš, Balinskis, vair.) 3:2

Rīt Latvijas izlase Olimpiskajā turnīrā C apakšgrupā spēlē tiksies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju. Tāpat turnīrā piedalās Kanādas, ASV, Vācijas, Ķīnas (A apakšgrupa), Krievijas, Čehijas, Šveices un Dānijas (B), hokejisti. B grupā pie uzvarām tikuši dāņi, kas ar 2:1 pieveica čehus, un Krievijas olimpiskie atlēti, kas ar 1:0 pieveica Šveici.

Pēc grupu turnīra trīs pirmo vietu ieguvējas un labākā no komandā, kas ieņēma otro vietu, uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet pārējās astoņas aizvadīs pirmo izslēgšanas spēļu kārtu, cīnoties par vēl četrām ceļazīmēm uz Top8. Tā kā katrai izlasei Pekinā garantētas vismaz četras spēles.

Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Latvija izcīnīja 2021. gada augusta beigās. Izšķirošajā duelī mūsu hokejisti ar 2:1 pārspēja Francijas komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: