Sākusies pieteikšanās mācībām ES fondu pieaugušo izglītības projekta "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide" septītajā kārtā. Mācības plānots uzsākt laika posmā no marta līdz maijam.

Pieteikšanās jaunajā mācību kārtā noritēs līdz 24. februārim. Pieteikšanās mācībām notiek centralizēti, aizpildot pieteikumu tiešsaistē www.macibaspieaugusajiem.lv.

Arī septītajā kārtā mācībām var pieteikties strādājoši un pašnodarbināti iedzīvotāji, kuri ir vecumā no 25 gadiem ar nepabeigtu vai pabeigtu izglītību, jaunie vecāki, kas atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā un ir saglabājuši darba attiecības, kā arī strādājošie pensionāri un personas ar alternatīvo statusu.

Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrs projekta 7. kārtas ietvaros tradicionāli piedāvā studiju moduli ''Python programmēšana''. Piedāvātā studiju moduļa saturs ir pieejams vietnē https://www.venta.lv/muzizglitiba/macibas-pieaugusajiem. Mācības tiks īstenotas attālināti, mācību sākums plānots martā.

Studiju moduļu apguves izmaksas ES fondi un valsts sedz 90% apmērā un strādājošā līdzmaksājums ir 10%. Līdzmaksājumu var segt arī darba devējs vai kāda cita fiziska vai juridiska persona. Nodarbinātajiem no maznodrošinātām vai trūcīgām mājsaimniecībām mācības ir bez maksas.

Kopējais apstiprināto mācību programmu saraksts publiski ir pieejams Valsts izglītības attīstības aģentūras vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv. Katrs strādājošais projekta laikā var mācīties divas reizes neatkarīgi no pieteikšanās kārtu skaita, taču jāņem vērā, ka vienlaicīgi iespējams mācīties tikai vienā izglītības programmā. Ja mācības uzsāktas un kādu iemeslu dēļ pārtrauktas, atkārtoti var pieteikties ne ātrāk kā sešus mēnešus pēc mācību pārtraukšanas dienas. Vairāk par pieteikšanās nosacījumiem: https://www.macibaspieaugusajiem.lv/pieteiksanas.

Vairāk informācijas par projektu atrodama Valsts izglītības attīstības aģentūras vietnē http://www.macibaspieaugusajiem.lv/.

Ventspils Augstskolas piedāvājumu koordinē Mūžizglītības centrs. Saziņai lūdzam izmantot e-pastu mic@venta.lv vai tālruni 63629650.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: