Dzelzceļa kravu pārvadātāja AS "Baltijas ekspresis" valdē darbu vairs neturpina Jānis Hāze un Alvis Hāze, liecina "Firmas.lv" informācija. Viņi abi uzņēmuma valdē bija gandrīz piecus gadus - no 2017. gada 16. februāra līdz šā gada 30. janvarim.

Savukārt kompānijas valdē pirmo reizi iecelts Ivars Landmanis, kurš, tāpat kā Hāzes, strādā arī vairākās citās Šveices advokāta Rūdolfa Meroni pārvaldīto uzņēmumu valdēs. Darbu "Baltijas ekspreša" valdē turpina tās priekšsēdētājs Māris Bremze, kā arī Līva Kroje.

Kā uzņēmuma patiesie labuma guvēji norādīts Meroni un publiski par viņa grāmatvedi un uzticības personu dēvētā Austrijas pilsone Ursula Haranda, kā arī bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs, kura krimināllietā arestētās mantas pārvaldīšana savulaik tika uzticēta Meroni.

Lembergs gan nepiekrīt šiem ierakstiem reģistrā un savu reģistrēšanu vairāku uzņēmumu patiesā labuma guvēja statusā apstrīdējis tiesā. Informāciju par patiesajiem labuma guvējiem Uzņēmuma reģistram sniegušas valdes, kuras kontrolē Meroni.

Rīgas apgabaltiesa 2020. gada 17. augustā atcēla Meroni no Lemberga krimināllietā arestētās mantas glabāšanas. Lietas tiesnese Irīna Jansone žurnālistiem 22. februārī pēc sprieduma pasludināšanas skaidroja, ka lēmums mainīt glabātāju arestētajai mantai tika pieņemts, jo pret Meroni Valsts policijā sākts kriminālprocess par rīcību, pārvaldot Lemberga mantu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Baltijas ekspresis" reģistrēts 1998. gada janvārī. 2020. gadā uzņēmums strādāja ar 12,13 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,2 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 2,088 miljonu eiro zaudējumiem pretēji peļņai 2019. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: