Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam, Ventspils mūzikas vidusskola īstenos projektu ''Meistarklases profesionālai un personiskai izaugsmei''.

VKKF trešajā regulārajā projektu konkursā ir atbalstīts projekts meistarklašu īstenošanai līdz 2022. gada 30. aprīlim. Tā ietvarā notiks piecu dažādu profesionāļu vadīti pasākumi, kuros akcents tiks likts kā uz profesionālo, tā personības izaugsmi, kas ļoti aktuāla ikvienam topošajam un esošajam mūzikas jomas profesionālim.

Meistarklašu ciklā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors un pētnieks Jānis Kudiņš vadīs lekciju "Mūzika 20. gadsimtā: modernisms, postmodernisms - kas tālāk?", Latvijas Universitātes LFMI Teātra, mūzikas un kino nodaļas pētniece Dr. art. Ilze Šarkovska-Liepiņa prezentēs savu grāmatu – monogrāfiju ''Latvijas mūzika renesansē'', kur pētījumā tiek atspoguļota augošā interese par viduslaiku un renesanses kultūras norisēm Latvijā un Baltijā. Komponiste un aranžētāja, vokālās grupas Latvian Voices mākslinieciskā vadītāja, Latvian Voices starptautiskā a cappella festivāla dibinātāja un Babītes novada jauktā kora ''Maska'' kormeistare Laura Jēkabsone vadīs meistarklasi ''A cappella mūzikas aranžēšana''. Piecu meistarklašu un praktisko nodarbību ciklu par skatuves kustību, kustību improvizāciju, ķermeņa atbrīvotību māksliniecisko priekšnesumu laikā vadīs horeogrāfe, dejotāja, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pedagoģe Katrīna Albuže. Savukārt horvātu džeza dziedātājs Daniels Čačija dalīsies zināšanās un pieredzē par vokālās mākslas profesionālajām niansēm un kopā ar Ventspils bigbendu iestudēs arī koncerta programmu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: