3x3 basketbola pasaules individuālajā reitingā uz otro vietu pakāpies ventspilnieks Kārlis Lasmanis, atpaliekot tikai no komandas biedra Naura Mieža, bet pirmajā piecniekā ir pat trīs Latvijas spēlētāji.

Pirmo kāpienu individuālajā reitingā Latvijas spēlētāji sev sarūpēja pēc uzvaras Pasaules tūres posmā Abū Dabī, kas bija pirmā pēc vēsturiskā triumfa Tokijas olimpiskajās spēlēs. Lasmanis pakāpās par trim vietām un bija ceturtais, bet Miezis pacēlās uz otro vietu, atpaliekot tikai no tūres līderu Ub spēlētāja Strahinjas Stojačiča. Tagad izdevies apdzīt gan Ub komandu, gan tās individuālo līderi. Jau ziņojām, ka Riga kvartets jau nākamajā nedēļā pēc panākuma Abū Dabī triumfēja arī šāda paša mēroga turnīrā Mehiko, kas Pasaules tūres regulāro sezonu ļāva noslēgt kā kopvērtējuma līderiem. Nedaudz vēlāk kļuva skaidrs, ka būtiski pamainījies arī individuālais reitings. Pirmajā vietā tajā atgriezās Miezis, bet Lasmanis pakāpās uz otro vietu, apsteidzot gan Stojačiču, gan leģendāro Maestro jeb Dejanu Majstroviču. Jāatgādina, ka arī Kārlis savulaik biji šī reitinga pirmais numurs, taču savainojums un ilgāka pauzēšana nobīdīja spēlētāju uz zemākām vietā. Pašreizējais kāpiens ir gluži saprotams, jo tieši ventspilnieks tika atzīts par pēdējo divu turnīru vērtīgāko spēlētāju.

Paša stabilitāte un arī konkurentu vājais sniegums lēcienu reitingā par divām vietām ļāva veikt arī Latvijas izlases un Riga kapteinim Agnim Čavaram, kurš nu ir piektais. Kopš atgriešanās ierindā reitingā turpina kāpt arī Edgars Krūmiņš, šoreiz no 22. vietas pakāpjoties uz 17. pozīciju, bet Artūrs Strēlnieks, kurš līdz ar Krūmiņa atgriešanos nav spēlējis divos Masters turnīros, atkāpies uz 26. vietu. Vēl labāko simtniekā ar atrodams Guntars Strāķis, kuram 93. pozīcija un kurš šosezon palīdzējis arī Riga komandai. Jaunākajā valstu reitingā Latvijas vīri ieņem trešo vietu aiz Serbijas un Lietuvas, dāmas ir 21. pozīcijā, kas kombinētajā sarakstā mums ļauj ieņemt devīto vietu.

Šīs sezonas pēdējais lielais turnīrs – Pasaules tūres finālposms – 17. un 18. decembrī risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā. Tajā sacentīsies 12 labākās tūres komandas ar Riga priekšgalā, jo tieši Latvijas kvartetam tajā piešķirts reitinga pirmais numurs, ko, protams, nosaka arī atrašanās kopvērtējuma līderos. Par tūres galveno balvu cīnīsies arī (reitinga numura secībā) serbu Ub un Liman, beļģu Antwerp, nīderlandiešu Amsterdam, lietuviešu Šakiai, Saūda Arābijas Jeddah, šveiciešu Lausanne, Princeton no ASV, San Juan no Puertoriko, Gagarin no Krievijas un austriešu Graz. Pagājušajā sezonā tieši Riga triumfēja Pasaules tūres finālposmā, tā ka mūsējiem būs jāaizstāv ne tikai kopvērtējumu līderu gods, bet arī pērn izcīnītais čempionu tituls.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: