Kārtējos mačus aizvadījis vārtsargs Mareks Mitens, tiesa jauno sezonu viņš sācis nevis AHL čempionātā, bet gan par līmeni zemāk – ECHL līgas klubā Adirondakas Thunder.

Ņūdžersijas Devils uz savu fārmklubu Comets, kuras rindās sezonai gatavojās arī NHL kluba treniņnometnē pabijušais Mitens, nosūtīja vārtsargu Niko Davu, tāpēc ventspilnieks spēles pieredzes gūšanai tika sūtīts uz ECHL.

Debijas spēle jaunā līgā un klubā Marekam padevās ļoti veiksmīga, jo viņš atvairīja 25 metienus un palīdzēja izcīnīt uzvaru 6:2. Otrajā mačā Mitenam bija pa spēkam tikt galā ar 31 metienu, tomēr komanda piedzīvoja zaudējumu papildlaikā 2:3. Sezonu Thunder hokejisti sāka ar trim spēlēm izbraukumā, bet pēc tam jau sekoja trīs mači savā laukumā. Atkal divos no tiem vārtos stājās Mitens, vienā no tiem palīdzot savai komandai tikt pie uzvaras. Panākums tika izcīnīts mačā, kurā kopumā tika gūti desmit vārti, bet seši no tiem bija Thunders kontā. Mareks šajā mačā tika traucēts 35 reizes un tika galā ar 31 metienu. Pirms tam Thunders sezonas pirmajā mačā savā laukumā piedzīvoja zaudējumu 1:4, vārtos tāpat bija Mitens, kurš šoreiz atvairīja 24 no 28 metieniem.

ECHL čempionātā turpinājumā Thunders tika pie diviem panākumiem viesos, bet viens no tiem nopelnīts ar ventspilnieku Mareku Mitenu vārtos. Thunders viesos tikās ar Rietumu konferences līderim Grizzlies, kuru rēķinā pirms tam bija sešas uzvaras, kamēr Mitena pārstāvētā komanda bija uzvarēju vien divās spēlēs. Pirmajā spēlē tieši ar Mareku vārtos viesi pirmajā periodā ieguvu divu ripu pārsvaru (3:1), tomēr pēc divām trešdaļām tablo rādīja neizšķirtu 3:3. Jau trešā perioda ievadā Thunders atguva vadību, bet 13. minūtē ar vārtiem vairākumā panāca arī 5:3. Mājinieki vēl paguva atspēlēt vienus vārtus, tomēr uzvaru viesi neizlaida. Mitens atvairīja 24 no 28 sāncenšu metieniem.

Otrajā mačā Jūtā ventspilniekam bija vēl mazāk darba, tomēr ar ripu atvairīšanu pārāk labi neveicās – atvairīti 18 no 24 metieniem un zaudējums 1:4. Trešajā spēlē vārtos stājās Alekss Sakelaropuluss un palīdzēja komandai tikt pie vēl vienas uzvaras – 3:2. Thunders rēķinā tagad ir četras uzvaras deviņos mačos, bet vēl viens punkts nopelnīts par zaudējumu papildlaikā.

Austrumu konferencē komanda ar četriem panākumiem deviņās spēlēs ieņem astoto vietu, bet Mitena kontā ir trīs no šīm uzvarām. Ventspilnieks piedalījies sešos mačos, kuros pa viņa vārtiem kopumā izdarīti 165 metieni, bet Mareks ticis galā ar 88% no tiem, vidēji mačā ielaižot 3,3 ripas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: