Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome apstiprināja saistošos noteikumus par stipendiju piešķiršanu studējošiem, kuri apgūst pedagoģisko studiju programmas.

Plānots, ka sākot no 2021./2022. studiju gada stipendijas tiks piešķirtas studējošiem, kuri apgūst pedagoģijas studiju programmas un pēc studiju beigšanas piekrīt atbilstoši iegūtajai specialitātei strādāt ne mazāk kā trīs gadus vienā vai vairākās Ventspils izglītības iestādēs. Atbalstāmās pedagoģisko studiju programmas noteiks Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome.

Šobrīd Ventspilī jūtams pedagogu trūkums, īpaši tādās jomās kā matemātika, fizika, latviešu valoda un vēsture. Tuvākajā nākotnē šo pedagogu trūkums var apdraudēt pilnvērtīgu izglītības pakalpojumu pieejamību pašvaldības izglītības iestādēs. Lai sekmētu jauno speciālistu piesaisti darbam Ventspils izglītības iestādēs, tiks sniegts atbalsts jaunajiem speciālistiem stipendijas veidā.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ventspils valstspilsētas pašvaldība budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros piešķir stipendijas studentiem, kuri augstākajā izglītības iestādē apgūst pedagoģiskās izglītības programmu, nosakot stipendijas pretendentu atlases kārtību, tiem izvirzāmās prasības, stipendijas piešķiršanas un izmaksas kārtību, kā arī nosacījumus stipendijas saņēmējam.

Pašvaldības stipendijas apmērs mēnesī paredzēts 50 procentu apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas stipendijas piešķiršanas brīdī un stipendiju maksās desmit mēnešus gadā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Anna_Anna 01.11.2021, 18:23:33

    Vai Izglītības pārvalde varētu pastāstīt,kur ar šiem noteikumiem var iepazīties?

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 02.11.2021, 11:58:12

    Labdien!
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.11 “Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības stipendijas studējošiem, kuri augstākajā izglītības iestādē apgūst pedagoģiskās izglītības programmu, piešķiršanas kārtību” tika pieņemti 2021.gada 28.oktobrī, bet tie vēl nav stājušies spēkā. Ar tiem var iepazīties portālā Ventspils.lv: bit.ly/3mJ2hBv
    Kad minētie saistošie noteikumi stāsies spēkā, tiks izsludināts stipendiju pretendentu atlases konkurss, par ko informēsim mūsu mājaslapā, sociālajos tīklos un plašsaziņas līdzekļos.

  • 0
    tiešām suns 02.11.2021, 10:57:03

    nekādu iepazīšanos-cietumnieks atlāva un basta. ha.mazāk zināsim-labāk gulēsim.

  • 0
    Sigurds 02.11.2021, 14:32:09

    Suns uzskata, ka topošajiem pedagogiem atbalsts nav nepieciešams? Var būt pat pedagogi nav nepieciešami? Neizglītota sabiedrība būtu tavs sapnis, tad varētu iestāstīt visādas pasakas, vai ne?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: