Abū Dabī notika FIBA (Starptautiskās Basketbola federācijas) 3x3 basketbola Pasaules ''Masters'' tūres posms. Turnīrā Latviju pārstāvēja vadošā komanda ''Riga'', kuras sastāvā spēlēja Ventspils Olimpiskās vienības sportists Kārlis Pauls Lasmanis, kā arī Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Nauris Miezis.

Komanda ''Riga'' turnīrā izcīnīja pirmo vietu finālspēlē uzvarot Serbijas komanda "Ub”.

Turnīrā piedalījās 14 komandas: no Serbijas, Latvijas, Beļģijas, Nīderlandes, ASV, Krievijas, Mongolijas, Saūda Arābijas, Filipīnas, Japānas, Puertoriko un Apvienotiem Arābu Emirātiem. Ceturtdaļfinālā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas.

Komanda ''Riga'' turnīrā bija izlikta ar otro numuru un spēlēja B apakšgrupā kopā ar Mongolijas "UlaanbaatarMMC Energy" un Saūda Arābijas "Jeddah". Turnīru Abu Dabi "Riga" basketbolisti sāka ar spēli pret Mongolijas vadošo komandu "UlaanbaatarMMC Energy", kuru uzvarēja ar rezultātu 21:16.
Grupas otrajā spēlē mūsu komanda tikās ar Saūda Arābijas komandu "Jeddah", sīvā cīņā to pārspējot ar rezultātu 20:19, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā.
Ceturtdaļfinālā ar rezultātu 16:12 tika uzvarēta Nīderlandes komanda "Amsterdam", bet pusfinālā ar rezultātu 21:12 Beļģijas komanda "Antwerp”.
Latvijas komanda finālā ar rezultātu 21:18 uzvarēja Serbijas "Ub" vienību un izcīnīja 1. vietu Pasaules ''Masters'' tūres posmā Abū Dabī, kā arī ieguva 40 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas balvu.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Ventspils Olimpiskās vienības sportistu Kārli Paulu Lasmani.

No 6 līdz 7. novembrim Meksikas galvaspilsētā Mehiko notiks nākamais "Masters" turnīrs, kurā komanda "Riga" cīnīsies par uzvaru sezonas kopvērtējumā pirms tūres finālposma.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -6
    i 01.11.2021, 09:47:52

    Nu ko, braukājam pa pasauli un gaidām jaunus inficēšanās gadījumus ar covid 19.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: