Produktīvu sniegumu Polijas spēcīgākajā basketbola līgā turpina demonstrēt ventspilnieks Klāvs Čavars, kurš šobrīd ir čempionāta labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām un viens no labākajiem metienu bloķētājiem.

Bidgoščas klubs Astoria sezonas ievadu aizvadīja visai bāli, septembra četros mačos tiekot tikai pie vienas uzvaras, turklāt tā tika izcīnīta jau čempionāta pirmajā mačā, savā laukumā ar 97:74 sagraujot Gdiņas Arku. Oktobrī uzvaru jau bija vairāk nekā zaudējumu un veiksmes gadījumā mēnesi komanda varēja noslēgt ar trīs uzvaru sēriju. Astoria savā laukumā uzņēma turnīra tabulas kaimiņus no Varšavas Legia, kas maču uzsāka krietni labāk, pirmajās desmit minūtēs tiekot pie deviņu punktu pārsvara. Tas tika saglabāts arī līdz puslaika beigām (30:39), tomēr trešās ceturtdaļas noslēgumā mājinieki prata pietuvoties, un pirms izšķirošajām desmit minūtēm starp komandām bija tikai viena metiena tiesa – 57:59. Legia spēli atsāka ar 11 punktiem pēc kārtas, krietni iedragājot Astoria cerības uz trešo panākumu pēc kārtas. Mājiniekiem vēlreiz izdevās pietuvoties, pēdējā minūtē starp komandām bija vien četri punkti, taču izglābt spēli neizdevās un tika piedzīvots zaudējums 76:83. Čavars devās laukumā starta piecniekā un nospēlēja vairāk nekā 32 minūtes, kurās guva 18 punktus (2p 7/13, 3p 1/1, sodi 1/2) un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Klāvs bija rezultatīvākais savā komandā.

Ar produktīvu sniegumu viņš izcēlās arī iepriekšējās divās spēlēs, kuras izdevās uzvarēt, un ne tikai tajās. Vispirms Astoria savā laukumā ar 92:62 sagrāva MKS Dabrowa Gornicza, bet ventspilnieks šajā uzvarā piedalījās ar desmit punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un pa diviem bloķētiem metieniem, piespēlēm un pārķertām piespēlēm. Nākamajā kārtā Bidgoščas komanda viesojās pie labi zināmās Trefl Sopot vienības, un šoreiz uzvarētāju noskaidrošanai pat bija nepieciešams papildlaiks. Pamatlaika beigās arī Čavara aktivitātes zem groziem un precīzie metieni ļāva izvairīties no zaudējuma, bet neizšķirtu 11 sekundes līdz otrā puslaika beigām ar precīzu tālmetienu panāca Andžejs Pluta. Jau papildlaika pirmajās sekundēs Klāvs nopelnīja piekto piezīmi, bet komandas biedri savu darbu paveica godam – uzvara 86:81. Čavars guva 12 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Līdz šim vidēji mačā ventspilnieks ticis pie 8,8 atlēkušajām bumbām, apmēram vienādā skaitā tās izcīnot gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, un tas ir labākais rādītājs līgā. Savukārt 1,4 bloķētie metieni mačā ir ceturtais labākais rādītājs Polijas čempionātā. Vidēji mačā Klāvs līdz šim izcēlies ar 12 punktiem, kas ir labākais sniegums komandā, taču tikai nedaudz mazāk ik maču gūst amerikānis Pols Jorgensons un poļu uzbrucējs Jakubs Nizjols. Starp citu, Astoria rindas nesen papildinājis ventspilniekiem labi zināms amerikānis – aizsargs Vess Vašpuns.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: