Saskaņā ar valdības pieņemtajiem lēmumiem, Latvijā no 21. oktobra līdz 15. novembrim noteikta komandantstunda laikā no plkst. 20 līdz plkst.5, tāpēc šajā laikā būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā.

Braukšanas maksas atvieglojumi

Braukšanas maksas atvieglojumi Ventspils pilsētas autobusu maršrutos nemainīgi tiek piemēroti personām līdz 18 gadiem un personām ar I un II grupas invaliditāti un viņu pavadoņiem. No 18 gadu vecuma ierobežojumi mēnešbiļetes iegādei ir skolēnu, pensionāru un daudzbērnu ģimeņu vecākiem. tiks piemēroti tikai tām pasažieru kategorijām, kurām tos piešķir valsts, tas ir, personām.

Samazināts atļautais pasažieru skaits pilsētas sabiedriskajā transportā

Noteikts, ka mājsēdes laikā transportlīdzekļa ietilpība pilsētas sabiedriskajā transportā nedrīkst pārsniegt 50% no kopējās autobusa ietilpības. Tas nozīmē, ka Ventspils pilsētā mazas ietilpības autobusos varēs uzņemt 12 pasažierus, bet lielas ietilpības autobusos – 45 pasažierus.

Izmaiņas autobusu kustības laikos

Plānots, ka Ventspils pilsētas autobusu maršrutos mājsēdes laikā sabiedriskais transports kursēs līdz aptuveni plkst. 21.00:

  • maršrutā nr.22 Inženieru iela – Celtnieku iela darba dienās pēdējais reiss no Inženieru ielas uz Pārventu kursēs plkst. 20.30, bet brīvdienās – plkst.20.16. Savukārt no Pārventas uz pilsētu pēdējais reiss no Celtnieku ielas gan darba dienās, gan brīvdienās aties plkst.20.14;

  • nr.3 Sārnates iela - Siguldas iela - atcelts reiss sestdienās, svētdienās plkst. 20.13 no Sārnates ielas;

  • nr.4 Selga- Siguldas iela – atcelts reiss sestdienās, svētdienās plkst.20.22 no Siguldas ielas; plkst. 20.51 no Selgas;

  • nr.11 A Autoosta - centrs – Piltene – atcelts reiss no pirmdienas līdz sestdienai plkst.21.25 no autoostas; plkst.22.00 no Piltenes.

Starppilsētu un novada maršruti

Starppilsētu un novada maršrutos izmaiņas nav paredzētas ne autobusu kustības laikos, ne autobusa piepildījuma ziņā. Šajos maršrutos arī turpmāk būs iespējams saņemt valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus un uzņemt 80% no autobusa ietilpības, bet pieturvietās ārpus maršrutu galapunktiem, ja nepieciešams uzņemt pasažierus, ietilpība noteikta 85% apmērā.

Citi ierobežojumi

Tāpat kā līdz šim visos maršrutos spēkā paliek iepriekš noteiktie ierobežojumi: brauciena laikā pasažieriem jālieto mutes un deguna aizsegs, jāievēro distance, jāveic transportlīdzekļa dezinfekcija un vēdināša u.c.

Pašvaldības SIA “Ventspils reiss” aicina pasažierus būt atbildīgiem, ievērot noteiktos drošības pasākumus un rūpīgi izvērtēt katra brauciena nepieciešamību.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ventspilsreiss 22.10.2021, 19:29:20

    Precizējot publicēto, informējam, ka šodien pieņemts lēmums slēgt konkrētus reisus maršrutos nr.1 uz Tārgali, nr.11A uz Pilteni un maršrutā nr. 22 "Inženieru iela-Celtnieku iela". Sīkāk lasiet https://bit.ly/3B0bFV6 .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: