Aprīļa beigās notika tiešsaistes pasākums ''Gada balva izglītībā - 2020'', lai godinātu un pateiktos Ventspils pilsētas izglītības iestāžu skolotājiem un sveiktu tos astoņās nominācijās.

Šogad ''Gada balvai izglītībā'' tika pieteikti 49 pedagogi no Ventspils vispārējām izglītības iestādēm un pirmsskolas izglītības iestādēm, Jaunrades nama, Mākslas skolas, Sporta skolas ''Spars'', Ventspils Tehnikuma, Mūzikas vidusskolas un Digitālā centra. Pieteikumus vērtēja Ventspils pilsētas domes veidota komisija.

Uz nomināciju ''Gada skolotājs dabaszinībās un matemātikā'' varēja pretendēt matemātikas, dabaszinību, bioloģijas, ķīmijas, fizikas, ģeogrāfijas mācību priekšmetu pedagogi. Tajā galveno balvu ieguva Irina Ivane (Ventspils Valsts 1. ģimnāzija), bet otrā līmeņa balvas saņēma Baiba Šulca (Ventspils Tehnikums) un Daila Zēberga (Ventspils Pārventas pamatskola).

Uz nomināciju ''Gada skolotājs kultūrizglītībā'' varēja pretendēt mūzikas, vizuālās mākslas un teātra mākslas mācību priekšmetu pedagogi, koru, mūzikas ansambļu un deju kolektīvu vadītāji. Galveno balvu ieguva Rita Vēverbrante (Ventspils Centra sākumskola). Balvas saņēma arī Ieva Pastare (Ventspils Mākslas skola) un Madara Lilienfelde (Ventspils 4. vidusskola).

Uz nomināciju ''Gada skolotājs – valodnieks'' varēja pretendēt pedagogi, kuri māca latviešu valodu, krievu valodu, angļu valodu, vācu valodu, franču valodu vai spāņu valodu. Šeit galveno balvu ieguva Ilze Sula (Ventspils 1. pamatskola), un balvas saņēma arī Žanna Blaževica (Ventspils Tehnikums) un Ilze Mitenberga (PII Varavīksne).

Uz nomināciju ''Gada skolotājs sociālajās zinībās'' varēja pretendēt vēstures, ekonomikas, politikas, veselības un sociālo zinību mācību priekšmetu pedagogi, kā arī skolēnu mācību uzņēmumu konsultanti. Galveno balvu ieguva Anita Jozus (Ventspils Valsts 1. ģimnāzija), un balvas saņēma arī Baiba Brauna (PII Rūķītis) un Kristīne Kornijanova (Ventspils 4. vidusskola).

Uz nomināciju ''Gada skolotājs - tehnoloģiju lietotājs'' varēja pretendēt dizaina un tehnoloģiju, datorikas un inženierzinību mācību priekšmetu pedagogi, kā arī citi pedagogi par inovatīvu un radošu jauno tehnoloģiju izmantošanu izglītības procesā. Galveno balvu ieguva Ģirts Edvarts Stepiņš (Ventspils Digitālais centrs). Balvas saņēma arī Irina Lučina (Ventspils 3. vidusskola) un Kristīne Zemture (Ventspils 6. vidusskola).

Uz nomināciju ''Gada skolotājs/treneris sportā'' varēja pretendēt sporta pedagogi vai sporta treneri, kuri ar savu darbu vairo bērnu mīlestību pret sporta aktivitātēm. Galveno balvu ieguva Ēriks Šulcs (PII Bitīte), balvas saņēma arī Irina Ozoliņa (Sporta skola "Spars") un Vadims Popovs (Sporta skola "Spars").

Uz nomināciju ''Gada skolotājs - atbalsta sniedzējs'' varēja pretendēt ikviens pedagogs, kurš sniedzis atbalstu izglītojamajiem izglītības ieguvē un personības izaugsmes veicināšanā, audzināšanas darbā, karjeras izglītībā, talantu atklāšanā un iekļaujošajā izglītībā. Šeit galveno balvu ieguva Santa Vīkele (Ventspils 4. vidusskola), un balvas saņēma arī Agita Bergmane (Ventspils Jaunrades nams) un Dainis Brauns (Ventspils Mūzikas vidusskola).

Savukārt nomināciju ''Pateicība par mūža ieguldījumu'' saņēma trīs Ventspils pedagogi, kas ilgstoši un kvalitatīvi īstenojuši savu profesionālo darbību vienā izglītības iestādē - Valentīna Juščenko (Ventspils 2. vidusskolas matemātikas skolotāja),  Daina Salmiņa (Ventspils Mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagoģe un koncertmeistare) un Raitis Silarājs (Ventspils Tehnikuma sporta pedagogs). Šajā nominācijā visi laureāti ieguva galveno balvu.

Katrs galvenās balvas ieguvējs saņēma arī naudas balvu 700 EUR, bet otrā līmeņa balvas ieguvēji saņēma naudas balvu 500 EUR katrs.
No 1998. līdz 2018. gadam Gada skolotāja titulu kopumā saņēmuši 50 Ventspils pilsētas skolotāji, jo gadā tika apbalvoti divi līdz trīs laureāti. No 2020. gada aizsākta tradīcija skolotājus apbalvot vairākās nominācijās, apbalvojumus ''Gada skolotājs 2019'' saņēma 27 skolotāji, bet šogad apbalvojumu saņēma 24 skolotāji.

Laureātiem balvas pasniedza Saeimas deputāts un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas anesteziologs reanimatologs Gundars Daudze, Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsdiriģents un Ventspils skolu koru virsdiriģents Ints Teterovskis, dzejnieks un rakstnieks Andris Akmentiņš, Ventspils pilsētas domes Uzņēmējdarbības atbalsta vadītājs Atis Mertens, tehnoloģiju uzņēmuma ''TestDevLab'' sabiedrisko attiecību vadītājs Kristaps Skutelis, Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala, ''Gada balva izglītībā 2020'' konkursa komisijas priekšsēdētāja un Ventspils pilsētas domes deputāte Ilze Buņķe, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš.

Izglītības pārvalde pateicas visiem pilsētas pedagogiem par mērķtiecīgo darbu bērnu izglītošanā, sekmējot izglītības jomas attīstību un kvalitātes paaugstināšanos! Kā sacījis Džons Šleters: ''Es esmu Skolotājs un man ir atļauts pavadīt savas dienas kopā ar nākotni!''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: