Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas no 7. maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem atļauj ēdināt ārtelpās atbilstoši valdības noteiktām epidemioloģiskās drošības prasībām.

Saeima šādu lēmumu pieņēma, neņemot vērā iepriekš valdībā panākto vienošanos - nepārskatīt ierobežojumus līdz 11. maijam. Bažas par Saeimas lēmumu ceturtdien pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, kura ieskatā Saeima attiecībā uz epidemioloģisko situāciju un riskiem "dzīvo savu dzīvi, savā informatīvajā telpā". "Es to vēroju nedaudz nobažījies, jo ar dažādu rīcību varam izraisīt negaidītas sekas," piebilda Kariņš.

No Saeimas lēmuma izriet, ka no 7. maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem būs atļauts, ievērojot Ministru kabineta noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās.

Taču atkarībā no epidemioloģiskās situācijas Ministru kabinets varēs pieņemt lēmumu uz noteiktu laiku apturēt šo pakalpojumu sniegšanu.

Iespējams, valdībai vēl būs jālemj par to, kādas būs šīs epidemioloģiskās drošības prasības. Iepriekš šādas prasības paredzēja ierobežotu cilvēku skaitu pie viena galdiņa, atstarpes starp galdiņiem un ierobežotu darba laiku.

Ekonomikas ministrijas iepriekš izstrādātais regulējums paredz, ka, atļaujot organizēta sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu ārā, pie viena galdiņa varētu apkalpot līdz četrām personām, vienlaikus būs jāievēro vismaz divu metru distance starp galdiņiem.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -10
    A.L. 29.04.2021, 11:32:17

    Dzīve pamazām iet uz augšu-apenes un zeķes nopirkt
    varam, kafijas tasi ar varēsim izdzert, neslapstoties pa krūmiem...
    Tagad vēl tik veiksmīgi izvairīties no nospricēšanas...

  • -1
    A.n.i.t.a 29.04.2021, 11:50:48

    Kas tā par jaunu modi , nav vairs telpā un ārā, bet radusies ārtelpa, kāda tad tā telpa izskatās? Tas pats par likumu, ko tagad sauc par likumdošanu, lai gan tas apzīmē likumu veidošanas procesu.

  • -10
    Blumberga 29.04.2021, 12:42:33

    Tu domā, ka telpa ir četras sienas? Ko tu saki par virtuālo telpu, piemēram?

  • -10
    sranskis 29.04.2021, 12:44:14

    Tas jājautā viesstrādniekiem un viņu eksperdiem! Ja reiz Knariņš pat latviski nedomā un nevar loģiski salikt kopā 5 vārdus, tad te radīsies ne tikai ārtelpa, bet arī vēl nesaprotamākas lietas!

  • -4
    Skuja ,Vilis 29.04.2021, 17:37:21

    Ka tik nesanāk ziepes,tāpat,kā bija pēc Lieldienu svinēšanas (ciemošanās vieniem pie otriem tātad).
    Labi,ka valdība vajadzības gadījumā varēs stingrāk skrūves piegriezt.

  • 0
    Larijs Kukarans 29.04.2021, 19:35:12

    Uzreiz var redzēt,ka mājas visi dzīvojat,jums tajā saucamajā latviešu valodā ir tik daudz angļu vārdi latviskoti,tas jums izbrīnu neizraisa,jo esat jau pieraduši.Kaut gan tas ir ārprāts,ko pasi darat ar savu valodu,ne velti saka,savā acī baļķi neredz,bet citā skabargu redz.Distance starp galdiņiem,kāpēc ne attālums?

  • -1
    Kriska 30.04.2021, 08:44:48

    Mani tracina tas , ka braukāt apkārt (uz Ēgipti) atļauts un no turiens ved mājās to lipekli, ,bet mums mājās jācieš visādi ierobežojumi .Panorāmā teica, ka no Rīgas 1000 izlidoja un atgriezās daži ar pozitīvo

  • -4
    Latvija pāri visām! 30.04.2021, 09:07:15

    Ko var ņemties Ēģipti un pozitīviem?
    Jums taču saistībā ar fuflo vīruseli var iebarot jebkuras blēņas.
    Iešpricējas un viss, nebaidās, haha.;-)
    Riebj pats fakts, ka kaut kāds korumpētu idiotu bars nosaka, kad varam normāli dzīvot un kad nevaram.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: