Jau šajā piektdienā Ventas Balss organizē diskusijas ar Ventspils pilsētas deputātu kandidātiem, kuriem vēlētāji aicināti iesūtīt savus jautājumus.

Diskusija paredzēta 14. maijā plkst. 11 Zoom platformā, tā būs skatāmas tiešraidē portālā ventasbalss.lv, bet svarīgāko atspoguļosim laikraksta slejās.

Aicinām mūsu lasītājus iesniegt savus jautājumus Ventspils pilsētas domes deputātu kandidātiem, un to var izdarīt vairākos veidos:

  1. piezvanot uz rubriku Hallo, Ventas Balss klausās!
  2. sūtot pa pastu redakcijai Saules ielā 10, Ventspilī, LV-3601,
  3. sūtot pa e-pastu: peteris.neimanis@ventasbalss.lv,
  4. ierakstot komentāros pie šīs ziņas portālā ventasbalss.lv

Ka jau ziņots agrāk, Ventspils pilsētas domes vēlēšanām pieteikti septiņi kandidātu saraksti: Partija Alternative, Jaunā Konservatīvā partija, Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, Saskaņa, Latvijai un Ventspilij, Latvijas attīstībai un apvienotais partiju Jaunā vienotība un Latvijas Reģionu apvienība sarakts.

Atgādinām, ka pašvaldību vēlēšanas notiks jau 5. jūnijā, tāpēc ir vērts tuvāk iepazīt deputātu kandidātus un partiju programmas, lai izdarītu savu izvēli.

Lasi vēl

Komentāri (53)

  • -2
    Lielais Kretīns 10.05.2021, 12:47:42

    Esmu ievērojis, ka vairākus gadus netiek līdzināti aku vāki, vairākās ielās tā ir diegzan nopietna problēma, it īpaši kad brauc no Rīgas puses uz viaduktu augšā, tur tā akas bedre ir jau vairākus gadus.

    Tad jautājums kandidātiem. Kas tiks darīts, lai šīs problēmas tiktu novērstas un nebūs jābrauc pa ielām domājot, ka tik netrāpa kādā aku caurumā.

  • -14
    keda 10.05.2021, 13:14:47

    Blumbergs nesen preses konferencē stāstīja, ka sākta aku līmeņošana un aicināja ziņot par to, kur vēl vajadzētu, šķiet, komunāļiem.

  • -10
    ayk 10.05.2021, 23:45:23

    Keda jau neko tādu nepareizu nepateica. bet 11 mīnusi. Tas nozīmē, ka forumā ir tik daudz pajoliņu, kas mīnuso tīri pēc nika nevis pēc komentāra satura?

  • 0
    Lielais Kretīns 12.05.2021, 13:50:33

    Tiek mīnusots, jo no tā nav nekādas jēgas. Manis pieminētā bedre tur jau ir vismaz kādus 5 gadus, ja ne pat ilgāk.

  • 0
    еs 10.05.2021, 13:34:25

    Šobrīd domē ir astoņas augstākā līmeņa amatpersonas – četras lēmējvarā (domes priekšsēdētājs un trīs vietnieki) un četras izpildvarā (izpilddirektors un trīs vietnieki). Vai tas ir optimāls skaits?

  • -11
    domāju 10.05.2021, 13:51:17

    Izklausās, ka daudz. Bet izpildvara tomēr ir tā, kas nodrošina pēctecību- tā nemainās ik pa 4 gadiem.... Un redzam, ka šobrīd birokrātija ir tāda, ka, lai sagatavotu visādus projektu papīrus ne vienai vien valsts vai ES iestādei ir vajadzīgi ne tikai izpildītāji, bet arī vadītāji un uzraudzītāji ( t.s. mammas)

  • 0
    Virsliga 11.05.2021, 14:10:28

    Ventspilī izpildvara gan mainās biežāk nekā lēmējvara :D

  • -8
    domāju 10.05.2021, 13:41:43

    1) jautājums par aktualitāti : kā kandidāti redz, kā var veidoties pilsētas un ostas attiecības. Interesanti, kas kandidātiem saķāms par tagadējo likuma variantu- kas patīk, kas nepatīk.. 2) Jautājums L un V - kas tur ar to mājas aprūpi, kāpēc tā netiek nodrošināta kā to apgalvo JKP... 3) gados jaunākajai partijai VA - kāda ir kandidātu sabiedriskā darba pieredze ( NVO vai kādi sabiedriskā labuma projekti) jeb pieredzi iegūs uzreiz partijā...

  • 0
    еs 10.05.2021, 13:51:00

    Kāds ir jūsu redzējums par ekoloģisko dimensiju pilsētā un Ventspils ostā?
    _____________________________
    Pārdomām un kontekstam. Sabiedrībā viedokļi dalās (no ''nepatīk vide Ventspilī, brauciet dzīvot citur Latvijā'' līdz "pakāpeniski jāattālina ostas teritorija no dzīvojamās zonas").

    Kāda partija, kura tā arī netika ievēlēta Ventspils domē, 2001.gadā savā priekšvēlēšanu programmā bija ierakstījusi: “Panāksim, lai tiktu starptautiski auditēta un publiski izvērtēta sprādzienbīstamība un draudi apkārtējai videi, cilvēka veselībai un ģenētiskai noturībai.”

    Pensionētais ķīmiķis nesen 2021.gadā rakstīja: “Vispirms ir jārada likums par ostu termināļu darbību pilsētu teritorijās un par to ietekmi uz iedzīvotāju veselību un dzīvību!”
    _____________________________

  • 0
    еs 10.05.2021, 14:33:18

    Kāds ir jūsu redzējums par pašvaldības darbības atklātumu? Vai pašvaldības mājaslapā būtu jānodrošina visu atklātu sēžu (dome, komitejas, komisijas) audiovizuālas tiešraides?

  • -4
    666@ventspils.lv 10.05.2021, 14:35:58

    Kā diskusijā piedalīsies lembergs?
    Vai būs tiešsaiste ar Rīgas Centrālcietumu?
    Vai jautājumi,sūtīti pa pastu tiks laicīgi nogādāti adresātam?Un vai paspēs tādā pašā formā līdz 14.maijam sniegt atbildes?Vai daudzās saņemtās vēstules arestantam būs laika izlasīt,lai nekavētu redīsu un sīpolu sasmalcināšanu ar mazajām šķērītēm?

  • -5
    sranskis 10.05.2021, 14:51:55

    Jautājums vienam kandidātam no Latvijai un Ventspilij saraksta- kāpēc izglītības sadaļā nav norādīta PSRS laikā iegūtā augstākā militārā izglītība; amatam, ko nevarēja iegūt bez VDK līdzdalības?

  • 0
    Nah-nahs- ceturtais sivēns 10.05.2021, 19:05:15

    Kuram?

  • -11
    ventasbalss.lv 10.05.2021, 15:29:05

    Paldies par jau iesūtītajiem jautājumiem, bet būtu ļoti labi, ja tādi tiktu adresēti arī konkrētam politiskajam spēkam. Saraksti ir septiņi un ja katru jautājumu adresēsim katram, tāda diskusija var pamatīgi ievilkties.
    Paldies jebkurā gadījumā!

  • 0
    еs 13.05.2021, 20:28:31

    ''ierakstot komentāros pie šīs ziņas portālā ventasbalss.lv''

    Tad jau jāatkārto jautājumi no citas ziņas.

    __________________________
    Gunārs Pētersons Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Labdien!

    Vēlētos uzdot jautājumus pilnīgi visiem deputātu kandidātiem, arī Latvijai un Ventspilij.

    1) Vai Jūs saskatat dezinformācijas problēmu reģionālajos laikrakstos (viltus profili, viltus viedokļu līderi, vienpusēji atspoguļoti viedokļi, neprecīzi atspoguļoti viedokļi)?
    2) Ja uz pirmo jautājumu atbilde ir "jā", tad kā Jūs plānojat cīnīties ar informācijas manipulācijām, viltus profiliem Jūsu vēlēšanas termiņu laikā?

    Paldies!

  • 0
    еs 13.05.2021, 20:28:48

    _______________________________
    Alberts koks Pirms 1 nedēļas

    Jautājums visām partijām. Kā plānojat sildīt Ventspils ekonomiku? Līdz šim tā tiek sildīta nepārtraukti labojot vienas un tās pašas ielas paceļot kanalizācijas vākus , kuri nekvalitatīva vai mērķtiecīga darba rezultātā nosēžas. Tāpat tiek mainīti izsēdušies bruģīši tāda paša iemesla dēļ. Pārtaisītas gājēju pārejas, zāģēti un stādīti koki, pārspīlēta puķu apstādīšana un ielu izlaizīšana atsevišķās vietās ne visas pašvaldībai piederošās zemes tīrīšana. Šādā veidā tiek nodrošināti ar darbu komunālā pārvalde un domei pietuvinātie uzņēmumi. Ko solāt, Jūs, katra no partijām?

  • 0
    Vairus 10.05.2021, 16:29:35

    Jautājumi:
    NA - Māris Ganuss - Cik dzīvokļu komisijas sēdes apmeklējis iepriekšejā sasaukuma laikā? Cik iedzīvotāji vidēji gadā atrodas dzīvokļu rindā uz pašvaldību dzīvokļiem un kā vērtē situāciju? Nosauc lielāko sasniegumu ražosanas inženiera amatā Autoceļu uzturētājā? Vai tikpat daudz bedru bus ari nākamās domes darbā?

    Saskaņa - Aleksejs Medvedevs - Cik vides aizsardzības komisijas sēdes apmeklējis iepriekšējā sasaukuma laikā? Partiju progrommā min, ka Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļai kontrolēt vēja ģeneratoru parka projekta realizāciju pie pilsētas robežas, objektīvi izvērtējot to ietekmi uz Ventspils iedzīvotāju veselību un komfortu. Jautājums, kas kaitīgāks VK Terminal services pārkrautie amonjaka, ogļūdeņražu, benzola tvaiki vai Platenes vējaparks uz iedzīvotāju veselību?

    LV - Jānis Vītoliņš. Cik no Ventspils domes budžeta gadā izmaksā Ventspils koncertzāle un mūzikas skola (tai skaitā, bibliotēka, personālu atalgojums, ēkas uzturēšanas izmaksas)?

  • -4
    Vairus 10.05.2021, 17:04:08

    Latvijas attīstībai - Edgars Čeporjus. Kādēļ tev kā finanšu konsultantam nepieciešama atrašanās šadā asociācijā - Rūpnieciskās spridzināšanas asociācija? Dotajā brīdi ieņem 16 amatus dažādās uzņēmumu valdēs un biedrībās, vai kvantitāte ir savienojama ar kvalitāti?

    Jaunā konservatīvā partija - Bruno Jurševics. Cik komercdarbības licencēšanas komisijas sēdes apmeklējis iepriekšējā sasaukuma laikā? Partiju programmā min "Mēs - pret korupciju, ietekmēšanu, iebiedēšanu un vienpersoniskiem lēmumiem.", Vai var uzskaitīt šajā komisijā faktus, kas liecina par korupciju, ietekmēšanu, vienpersoniskiem lēmumiem?

    Vienotība - Ģirts Valdis Kristovskis. 2020.gada deklarācijā uzrādījis virkni ieguldījumus ASV un Kanādas dārgmetālu ieguves kompānijās (130 tukst.eiro). Kādēļ neiegulda Latvijas uzņēmumu vērtspapīros, lai atbalstītu komercdarbību šeit uz vietas?

    Alternative. Sergejs Borisjuks - Vai plānojat likvidēt domes darbu un veidot diktatūras režīmu?

  • -5
    Ilmars Geige 10.05.2021, 19:53:12

    4.maijs-neatkarības atjaunošanas diena ar likumu noteikta svētku diena un atbilstoši svētkiem vēlams pilsētas noformējums kas radītu iedzīvotājiem svētku noskaņojumu. Šogad trūka gan svētku noformējuma gan svētku noskaņa. Jautājums partijas "Latvijai un Ventspilij" pārstāvim: Kāpēc tas viss šogad bija zudis? Varbūt tāda ir domes prakse, valsts svētkus nesvinēt?

  • -3
    Alberts koks 10.05.2021, 22:05:40

    Interesanti ielu projekti. Izgrābj 2 m dziļumā ielas tad sablietē saliek ģeomembrānas nu vis pēc gostiem, bet aku vāki sēžas. Varbūt vajadzētu par to arī sākt atbildēt? Tas pats ir ar šķībajām ceļazīmēm, viena otra pat ar koka ķīļiem nostiprināta, tas laikam pēc kāda jaunā standarta, vai jauniem pilsētas saistošiem noteikumiem... un apgaismojuma stabi ar liecas....

  • -3
    Alberts koks 10.05.2021, 22:09:01

    Jautājums valdošajai partijai, kāpēc Pilsētā, kuru pārvaldāt jau daudzus gadus ir šādas nevīžības? Un arī tagad tiek rakta augšā kārtējā bruģa ieliņa, kaut ir pilsētā daudz sliktākas ielas.

  • -3
    Alberts koks 10.05.2021, 22:12:12

    Vēl jautājums līdz šim valdošajai partijai.
    Kāpēc jaunatjaunotās ielas tiek paceltas, šādi atstājot pilsētnieku māju pamatus zem ceļa līmeņa?

  • -1
    Alberts koks 10.05.2021, 22:18:32

    Jautājums visām partijām. Kāda ir Ventspils enerģētikas politika un kādu Jūs to redzat nākotnē?

    Kāda ir Jūsu attieksme pret deputāta vietu? Kurš ir tas brīdis, kad šo vietu vajadzētu prasties atstāt?

    Nosauciet katrs pirmās divas lietas, kuras Jūs darīsiet ja jūs ievēlēs, un jums neliks šķēršļus koalīcijas partneri.

  • -4
    visvaldisbalamute 10.05.2021, 23:21:51

    https://www.facebook.com/ltvzinas/videos/302055798180852

  • -3
    Artis no Puzes 11.05.2021, 12:26:34

    Jautājums partijām,Aivaram Lembergam ir jāsēž cietumā vai nav?Atbildēt ar jā vai nē.Lai vieglāk izdarīt izvēli,par kurām partijām balsot.

  • -1
    еs 11.05.2021, 13:16:35

    Jautājums JKP un JV/LRA.

    Kādas ir jūsu domas par iespējamu Ventspils-Rīga pasažieru vilciena līnijas atjaunošanu?

  • -6
    Juris Orinskis 11.05.2021, 14:28:31

    Varu uz abiem atbildēt. Ja Izlaidīs no cietuma, tad pasažieru dzelzceļa līnijas vairs nekad nebūs. Arī kravu ostai nebūs. Ar garantiju. Ja neizlaidīs, tad vispirms pieaugs darba spējīgo iedzīvotāju skaits, kurš līdz šim nepārtraukti samazinās pilsētā. Pieaugs arī parasto iedzīvotāju labklājība un iespējas pilsētā strādāt. Tad ar laiku daudz kas labs vēl var notikt.
    Arī ārpolitikā, ne jau NA dēļ ir sliktas attiecības ar Krieviju jau 30 gadu garumā, bet lielākā šīs partijas sponsora biznesa interešu dēļ. Lai arī viņš izliekās, ka domā pretēji.

  • -8
    domāju 11.05.2021, 15:27:21

    Tāda godīga šantāža :).... Bet pirmā dzirdēšana, ka Krievija ir priecīga, ka "Priblaķika" ir NATO :) un vienīgā starpvalstu problēma ir Ventspils partija ar tās līderi... :)

  • -12
    keda 11.05.2021, 15:41:00

    Satiksmes ministrija jau labu laiku ir jūs draugu JKP rokās, tad kāds tur vairs sakars ar to, kurš sēž vai nesēž cietumā?

  • -5
    domāju 11.05.2021, 15:22:25

    Nesenās ATR sakarā - lasīts, ka gatavojas kopīga novada un pilsētas sadarbības stratēģija, kā kandidāti to redz, kādās jomās varētu efektīvi sadarboties...

  • -4
    ventspilnieks 36,7 11.05.2021, 16:06:34

    Šitais labs :D Ar zobiem un nagiem cīnījās, lai būtu šķirti. Novads taču pliks un nabags.

  • -10
    keda 11.05.2021, 17:32:58

    36,7 nu ir tak atšķirība - apvienoti vai sadarbības partneri? Tu vari kaimiņam palīdzēt, teiksim, dārzu uzrakt, bet viņš tev žogu nokrāsot, bet nevis kopā lemt, ko tavā dārzā stādīt un kāda viņa žogam būs krāsa.

  • -1
    ventspilnieks 36,7 12.05.2021, 14:03:27

    Auni kaimiņi, itsevišķi bagātais. Varēja nabaga CO2 kvotas tirgot un miljonus paprasīt par propelleriem. Nu un sadarbība būs tāda, ka Popes koris atbrauks uz naftas galvaspilsētu koncerttūrē :D

  • 0
    Juris Orinskis 11.05.2021, 15:55:09

    Tas, ka Latvija iestājās NATO īstenībā var tikai atvieglināt legālo Krievijas energoresursu tranzītu caur Latviju. Sankcijas apgrūtina. Un tā nav starpvalstu, bet mūsu pašu iekšpolitiskā problēma, ka netika noslēgti šādi starpvalstu līgumi, kad to Krievija pati piedāvāja. Arī Saskaņa Saeimā vienmēr ir balsojusi "par" šajā tandēmā kopā ar toreizējo TB par "vajadzīgajiem" jautājumiem. Tāpat, kā pašlaik tā sabloķējās ar NA tiesībsaga pārvēlēšanas brīdī. Un starp šīm partijām tādos brīžos visi antagonismi pazūd.

  • 0
    Artis no Puzes 11.05.2021, 16:35:33

    Pliks un nabags novads.Vieglak vadāms.

  • -4
    domāju 12.05.2021, 10:26:48

    jautājums visām partijām- kāpēc to pārstāvji nepiedalās pilsētas attīstības programmas sabiedriskajā apspriešanā, kaut vai savu prioritāšu jomā. Pašiem vien jau būs tā jārealizē :) Pamanīts ir tikai 1 kandidāts- D.Plūme no JKP. Vakar sprieda par sociālo jomu, ko daža laba partija tā kritizē un apsola, ka viņu gadījumā nu tik būs , bet par to neizskanēja neviens viņu priekšlikums....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: