Par godu skolas beigšanai un atestāta saņemšanai svinīgs pasākums ir pieļaujams, tomēr rēķinoties ar epidemioloģiskās situācijas attīstību, šādu viedokli pauda Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks.

Viņaprāt, svinīgais pasākums, saņemot atestātu, ir pieļaujams, tomēr pasākumā nedrīkst piedalīties vairāk kā 25 dalībnieki un visiem jāievēro divu metru distance.

Savukārt "saviesīgā daļa" skolēniem gan būšot jāsvin mājās ar tiem ģimenes locekļiem, ar kuriem skolēns ikdienā dzīvo kopā, piebilda Catlaks.

Catlaks pavēstīja, ka 9. un 12. klašu skolēni, kā arī profesionālo skolu audzēkņi, kuri kārtos noslēguma pārbaudījumus, drīkstēs apmeklēt klātienes konsultācijas, savukārt pārējie skolēni uz klātienes nodarbībām šogad skolā neatgriezīsies.

VISC vadītājs atgādināja, ka 12. klasēm mācību process beigsies 15. maijā, bet mācību gads – 7. jūlijā.

9. klasēm mācību process beigsies 29. maijā, ņemot vērā atceltos centralizētos eksāmenus, taču mācību gads noslēgsies 12. jūnijā, jo tie skolēni, kuri vēlēsies, drīkstēs kārtot centralizēto eksāmenu latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmā. Pārējām klasēm mācību gads attālināti noslēgsies 29. maijā.

Vaicāts, vai ārkārtējā situācija neietekmēs pedagogu atvaļinājumus, Catlaks uzsvēra, ka tas nenotiks un pedagogiem aizvien pienāksies astoņu nedēļu atvaļinājums, neatkarīgi no skolas dibinātāja vēlmēm.

Izglītības ministre Ilga Šuplinska iepriekš bija izteikusies, ka izglītības iestāžu beidzējiem izlaidumi ar ballēm šovasar, visticamāk, nav gaidāmi. Viņas ieskatā, runa varētu būt tikai par diplomu pasniegšanu un svinīgu kopbildi.

Savukārt veselības ministrei Ilzei Viņķelei iepriekš par izlaidumu tematu bija krietni skarbāks viedoklis.

Viņasprāt, neviena "9. klases balle nav to vērta, lai pēc trīs nedēļām Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs teiktu "paballējāmies un tagad visu slēdzam ciet"".

"Šajā gadījumā varam nolādēt un apsūdzēt valdību un visus pārējos politiķus, krāmēt visus vienos ratos, bet ne jau valdība izdomāja to vīrusu," uzsvēra politiķe, atgādinot, ka nosacījumi, kurus izstrādā kopā ar epidemiologiem ir paredzēti sabiedrības drošībai.

Jau ziņots, ka valdība pagājušonedēļ atbalstīja IZM sagatavotos noteikumu grozījumus, kas šajā mācību gadā paredz atcelt valsts pārbaudes darbus 9. klašu skolēniem un samazināt 12. klašu skolēniem obligāti kārtojamo centralizēto eksāmenu skaitu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Latvija pāri visām! 07.05.2020, 11:25:49

    Kā tad tā?
    Visi taču var aplipt un nomirt ar nāvējošo vīrusi! Aiaiaiaiai.

    Bet ja nopietni, neskatoties uz valdības klīnisko kovidiotismu, pat tai būs grūti visu laiku nodarboties ar aizliegumiem tā purkšķa vārdā un prognozēju,
    ka izlaidumi varētu notikt ar ballīti kā parasti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: