Pagājušajā diennaktī saslimšana ar Covid-19 apstiprināta 12 cilvēkiem, tādējādi līdz šim inficēšanās reģistrēta 739 Latvijas iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī valstī veikti 787 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet kopumā līdz šim Latvijā veikti 36 668 izmeklējumi.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcā ievietos viens pacients, bet kopumā patlaban ir stacionēti 45 pacienti, no kuriem 40 ir ar vidēji smagu, bet pieci pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 64 pacienti.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis sacīja, ka Lieldienu brīvdienu ietekme uz jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību vēl nav jūtama.

Lai arī pagājušajā nedēļā atklāts mazāks saslimšanas gadījumu skaits nekā nedēļu iepriekš, pēc Dumpja teiktā, "sapriecāties nevar, un nevar teikt, ka problēma ir pazudusi vai atrisināta, jo risks joprojām ir". Turklāt aug un turpinās augt arī slimnīcās ievietoto pacientu skaits, prognozēja infektologs.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, bet par vēl vienu cilvēku, kurš miris ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -6
    Latvija pāri visām! 20.04.2020, 11:25:22

    Ak vai cik daudz! Vai manu vai, vai manu vai! Veseli d i v p a d s m I t!

  • -2
    Eeeeeeeeee 20.04.2020, 11:33:34

    Es domāju, ka pagarinās šito visu arī pēc 12. maija... :D

    Šis viss ir labs aizsegs pasaulē, lai kruķītu īstās lietas, jo kamēr sabiedrības uzmanība ir uz vīrusu, neviens jau neredz ko dara "mākslinieki blakus" .

  • -4
    Latvija pāri visām! 20.04.2020, 14:10:52

    Jā, aizsegs ir super.
    Var marinēti arī kad būs pāris saslimšanas dienā,
    liekulīgi piesedzot ar žēlabām masu mēdijos cik katra dzīvībiņa esot dārga. Jā, dzīvības ir dārgas, bet no politiķu mutes tas skan kaut kā nepatiesi un neīsti. Žēlīgie, blina.
    Viss cits šiem pofig, bet atsevišķā vīrusa izraisītās tiiiik svarīgas..

  • -2
    Eeeeeeeeee 20.04.2020, 16:59:25

    Viedi vārdi,brāl! Viedi vārdi!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: