Ventspils poliklīnika arī šogad iesaistījās Ēnu dienā, piedāvājot skolēniem izzināt fizioterapeita un biomedicīnas laboranta ikdienu. Profesijas iepazina skolēni ne tikai no Ventspils pilsētas un novada, bet arī Liepājas un Valmieras.

Pavisam šogad poliklīnikā bija astoņas ''ēnas''. Fizioterapeite Darja Mitenberga ar savu ikdienu iepazīstināja Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolas 7. klases skolnieci Valēriju Janušku. Meitene aizraujas ar tenisu un viņu saista medicīna, tādēļ Ēnu dienā Valērija vēlējās izzināt fizioterapeita specialitātē nepieciešamās zināšanas un prasmes.

Savukārt darba dienu kopā ar poliklīnikas fizioterapeitu Jāni Lesiņu pavadīja trīs ''ēnas'' - Ugāles vidusskolas 9. klases skolniece Rēzija Blumfelde, Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases skolniece Anna Avanesova un Zūru pamatskolas 6. klases skolniece Nellija Rungevica. Meitenes, kurām sports nav svešs un interesē medicīna, ne tikai vēroja fizioterapeitu darbu, bet arī līdzdarbojās pašas.

Savukārt poliklīnikas laboratorijā biomedicīnas laborantes Elīna Silajāne un Kristīne Zecmane par savu profesiju pastāstīja Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 9. klases skolniecēm Annai Sīlei un Martai Dzelmei, kā arī Ventspils 1. pamatskolas 8. klases skolniekam Robertam Mačtamam un Pamatskolas "Universum" (Valmiera) 7. klases skolniekam Danielam Jozefam Flecneram. Annu saista darbs laboratorijā, taču Marta interesējas par medicīnas nozari kopumā. Roberts labprāt izzināja, ar kādām iekārtām tiek veiktas analīzes, savukārt Danielu interesē fizika un ķīmija, patīk praktiska darbošanās un visa jaunā izzināšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: