Pēc tam, kad šī gada budžetā pieņēma lēmumu pārdalīt azartspēļu nodokli, spēļu zāļu aizliegšana Latvijas pašvaldībās bija gaidāma, pastāstīja Latvijas Spēļu biznesa asociācijas prezidents Arnis Vērzemnieks.

Viņš norādīja, ka piektdien Ventspils pilsētas domes pieņemtais lēmums Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā aizliegt organizēt azartspēles nav priecīgs lēmums, taču vienlaikus - nav pārsteidzoša, jo šī gada budžetā paredzētas izmaiņas par azartspēļu nodokļa pārdali - šogad pašvaldības no azartspēļu nodokļa saņems 5% iepriekšējo 25% ienākumu apmērā.

Vērzemnieks skaidroja, ka vairākas pašvaldības iepriekš izteikušas vēlmi savās teritorijās atteikties no azartspēļu organizēšanas. "Lai gan nodokļu ieņēmumi vairākās pašvaldībās ir būtiski samazinājusies, mēs ceram, ka pašvaldības nepieņems šādus lēmumus, kas daļu spēlētāju var pārvirzīt izvēlēties nelegālo sektoru," sacīja asociācijas prezidents.

Jautāts, kā azartspēļu nozare plāno "cīnīties" ar pašvaldībām par legālu azartspēļu aizliegšanu citās Latvijas pašvaldībās, Vērzemnieks norādīja, ka patlaban tiek apspriestas Azartspēļu un izložu politikas pamatnostādnes. "Ceram, ka nozares ierobežojumi būs samērīgi. Jo citu valstu pieredze liecina, ka pilnīga azartspēļu izskaušana novedīs pie nelegālā tirgus izveidošanās, ko pēc citu Eiropas valstu pieredzes pārvaldīs organizētā noziedzība," viņš uzsvēra.

Runājot par Ventspils lēmuma pārsūdzēšanu, asociācijas prezidents atzīmēja - kad azartspēļu rīkotāji, uzņēmumi būs saņēmuši Ventspils domes lēmumus par katras spēļu zāles anulēšanu, tikai tad spēs izvērtēt, kāda ir pašvaldības motivācija un varēsim plānot kā rīkoties.

Jau iepriekš ziņots, ka Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā aizliegs organizēt azartspēles, šādu lēmumu piektdien pieņēmusi Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Mimmīte 18.02.2020, 10:11:24

    Tikdaudz spēļu zāles vienuviet ir legāla noziedzība un nav ko filozofēt kā būs ja slēgs.

  • -3
    gg65 18.02.2020, 13:03:03

    Tad, kad Latvijas Spēļu biznesa asociācijas prezidents Arnis Vērzemnieks nāks klajā ar ideju par to kā sakārtot spēļu zāļu biznesu tā, lai tur nevarētu darboties neviens atkarīgais, tad varēs arī runāt par spēļu zālēm kā izklaides vietām. Šobrīd viņš raud tikai par to, ka nespēs vairāk pelnīt uz atkarīgo cilvēku un izpostīto ģimeņu rēķina. Var te stāstīt ko grib, bet lielākajai daļai atkarīgo tomēr ir svarīgi raustīt fiziski to vienroci vai spiest mirgojošās pogas. Datorā spaidīt spēlīti nav tas pats, kas uz vietas spēļu automātu izmantot.

  • -4
    некто 18.02.2020, 13:39:10

    Nu ja, kādam to var saukt pat biznesu, bet tūkstošiem tā ir traģēdija.
    Ja man būt tāda vāra, tad es ja no rīt visus spēļu zāles aizver ciet.

  • -1
    Persona 18.02.2020, 14:18:49

    Es domāju ka Olympica droši varēs taisīt ciet spēļu zāles pusi un pārstaisīt, kur galdiņi būtu. Jo tagadējā zāle ar galdiņiem jau ir par mazu. Jo tur ir tiešām garda kafija par labu cenu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: