Valsts drošības dienests (VDD) 28. janvārī uzsācis kriminālprocesu saistībā ar aizdomām par slēptu videonovērošanas kameru un ierakstošās tehnikas uzstādīšanu un izmantošanu Ventspils brīvostas pārvaldes telpās.

Kriminālprocess uzsākts saskaņā ar Krimināllikuma 237.1 panta otro daļu par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem vai to traucēšanai speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu un to komponentu vai programmatūras aprites aizlieguma pārkāpšanu.

Par Ventspils brīvostas pārvaldē slepus uzstādīto videonovērošanas tehniku VDD informēja kāds pārvaldes darbinieks, kurš VDD nodeva arī atrastās videonovērošanas kameras.

Kriminālprocesā VDD veica Ventspils brīvostas pārvaldes telpu apskati, kuras laikā tika izņemta arī video ierakstošā tehnika. VDD Ventspils brīvostas pārvaldes telpās izdevās atrast arī dokumentus, kas varētu būt saistīti ar slēpto videonovērošanas kameru un ierakstošās tehnikas uzstādīšanu.

Izmeklēšanas laikā VDD veicis vairāku gan esošo, gan bijušo Ventspils brīvostas pārvaldes darbinieku nopratināšanu. Nopratināti arī tā uzņēmuma darbinieki, kas, iespējams, veicis slēpto videonovērošanas kameru uzstādīšanu.

Kamēr kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, VDD no plašākiem komentāriem atturas.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -2
    Zyklon B 12.02.2020, 15:53:19

    Gan jau ne bez Lemberga&Co ziņas savulaik uzstādītas tās uzpariktes.

  • -14
    Jeska 12.02.2020, 16:15:37

    Ko jūs visu laiku apvaino Lembergu?? Vēl neapnik?

  • -6
    arcus 12.02.2020, 20:49:47

    Izskatā gan, ka otrādi. Nav jau pirmā reize. Rīdzene ..........

  • -4
    Pipars 12.02.2020, 18:24:29

    Hmmm....
    Ja jau ir dokumenti par uzstādīšanu,tad jau nav slepeni uzstādītas???
    ------
    "VDD Ventspils brīvostas pārvaldes telpās izdevās atrast arī dokumentus, kas varētu būt saistīti ar slēpto videonovērošanas kameru un ierakstošās tehnikas uzstādīšanu."

  • -4
    Jānis ... 12.02.2020, 18:32:15

    Skopums iegāza.... pat par to samaksāts ar valsts naudu....

  • -5
    Kriska 13.02.2020, 10:50:27

    Rezultāta nebūs. Atcerēsim Rīdzeni. Mediju liela bļaustīšanos

  • 0
    Spīdola 13.02.2020, 16:36:16

    Slepeni ne jau no pasūtītāja, bet drošības struktūrām. Tā kā ir atšķirība, vai ne? Var tikai nebeigt brīnīties, kādos tik virzienos pastāvošā visatļautība un nesodāmība gājusi, kādas sfēras skārusi! Gan jau pie viena sarunas ir noklausītas, tā pilsētā runā. Kādā no TV raidījumiem Lembergs tā arī izteicās: un varbūt manas sarunas klausās?! Vienkārši līdz šim bija. Cerēsim, ka tiesiskums atgriezīsies arī Ventspilī un šajā konkrētajā lietā mēs uzzināsim uzvārdus un firmu. Redzēs, vai tā versija, par kuru runā pilsētā, apstiprināsies.

  • -1
    Pipars 04.04.2021, 09:45:16

    Izbeidz kriminālprocesu par Ventspils brīvostā atrastajām videonovērošanas iekārtām
    Kriminālprocess izbeigts, jo netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, skaidroja dienestā, kurā gan plašākus komentārus nesniedza.

    Jau ziņots, ka VDD pērn 28. janvārī sāka kriminālprocesu saistībā ar aizdomām par slēptu videonovērošanas kameru un ierakstošās tehnikas uzstādīšanu un izmantošanu Ventspils brīvostas pārvaldes telpās.

    Kriminālprocess tika sākts par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem vai to traucēšanai speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu un to komponentu vai programmatūras aprites aizlieguma pārkāpšanu.
    https://www.delfi.lv/news/national/criminal/izbeidz-kriminalprocesu-par-ventspils-brivosta-atrastajam-videonoverosanas-iekartam.d?id=53077591

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: