Ventspils 4. vidusskolā zinātkāri un mērķtiecīgi skolēni startēja pilsētas jauno pētnieku konkursā "Skolēni eksperimentē". Pasākums organizēts sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi, veicinot skolēnu radošumu un spēju jauniegūtas zināšanas pārvērst risinājumos.

Konkursā, kas noritēja Zilā karoga zīmē, piedalījās Ventspils Centra sākumskolas, 1. pamatskolas, 2. pamatskolas, Pārventas pamatskolas, Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un 4. vidusskolas skolēni.

Īpaši aktīvi bija 1. līdz 3. klašu skolēni - katrs no mazajiem eksperimentētajiem pelnījis atzinību par tieksmi pēc jaunas pieredzes un zināšanām. Vislabāk konkursā veicās 2. pamatskolas skolēnam Ralfam Ābelniekam, kurš pētīja, vai jūras smiltīs, grantī un melnzemē ir dzelzs daļiņas un ieguva 1. vietu, Marko Mārtinsonam ar eksperimentu "Ūdens virsmas spēks", kurš ieguva 2. vietu, kā arī Centra sākumskolas skolniecei Paulai Štekerhofai, kura prezentēja pētījumu "Labie un sliktie maisiņi" un ieguva 3. vietu.

Atzinības tika piešķirtas arī 1. pamatskolas skolniecei Emīlijai Lācbergai, Eduardam Bērziņam, Keitai Stivriņai un Pārventas pamatskolas skolēnam Artūram Sinepam.

4. līdz 6. klašu skolēni žūriju pārsteidza ar pašu veidotām lietām un ikdienā pielietojamiem un noderīgiem pētījumiem. 1. vietu ieguva Centra sākumskolas skolēns Krišjānis Celms ar pētījumu "Lāzera drošības sistēma", 2. vietā ierindojās 1. pamatskolas skolēni Klāvs Odorskis un Kristaps Grīnvalds ar projektu "Augu laistīšanas atvieglošana", bet 3. vietu ieguva 4. vidusskolas skolniece Elza Duļbinska, kas konkursā piedalījās ar tēmu "Kā veidojas komposts".

Atzinības šajā grupā saņēma Centra sākumskolas skolniece Elizabete Baranovska un 4. vidusskolas skolniece Līva Marta Leite.

7. līdz 9. klašu grupas jaunie pētnieki prezentēja jau pilnveidotas zināšanas, pielietojot tās reālās dzīves situācijās. 1. vietu ieguva Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu komanda - Kaspars Teteris, Pauls Ādams Kēniņš un Valters Seržants ar projektu "BioEco", 2. vietā ierindojās 4. vidusskolas skolnieces Adriāna Lāce un Helēna Zvaigzne ar tēmu "Dzelzs noteikšana augos", bet 3. vietā - skolnieces Velda Zjatkova un Zane Verpakovska ar projektu "Līdzīgs šķīst līdzīgajā".

Pateicība par ieguldīto darbu ieguva 4. vidusskolas skolnieces Samanta Cīrule un Karīna Šteina, un 1. pamatskolas skolniece Lauma Nikolovska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: