2. pamatskolā pulcējās Ventspils vispārizglītojošo skolu 4. klašu komandas, lai paplašinātu savas zināšanas par drošību internetā, risinot izglītojošus uzdevumus.

Katrai komandai bijā jāpārbauda savas zināšanas septiņos dažādos tehnoloģiju uzdevumos, izmantojot gan "Bee-Bot", gan "Dash&Dot" robotus un planšetdatorus.

Pildot uzdevumus, bērni uzzināja kā atšķirt viltus ziņas no patiesām, kas jāievēro, darbojoties internetā un lietojot sociālos tīklus, kādas ir drošas paroles, apguva dažādus ar droša interneta vidi saistītus terminus, kā arī pārbaudīja savas zināšanas, skenējot QR kodus un atbildot uz jautājumiem. Lielu sajūsmu skolēnu vidū raisīja iespēja izmēģināt virtuālās realitātes brilles "Oculus Rift".

Pasākumā piedalījās komandas no Centra sākumskolas, 1. pamatskolas, Pārventas pamatskolas, 4. vidusskolas, 2. vidusskolas, 6. vidusskolas un 2. pamatskolas. Katrā komandā startēja 4 skolēni un pedagogs.

“Vispasaules drošāka interneta diena” ir kļuvusi par tradīciju Ventspilī un šogad Ventspils 2. pamatskola sadarbībā ar Ventspils Digitālo centru pasākumu organizēja jau 4. gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: