25. jūlijā paredzēts vērienīgs atklāšanas koncerts jaunajā Ventspils koncertzālē, kas top Lielajā laukumā. Ventspils pārstāvji kopā ar Mūzikas vidusskolas jaunbūves arhitektu Deividu Kuku viesojušies Vācijas ērģeļbūves darbnīcā, kur top mūsu pilsētai paredzētās koncertērģeles.

Lai arī ērģeles ir gana sarežģīts instruments, ko veido vairāk nekā trīsarpus tūkstoši metāla stabuļu, elektronika un citi elementi, Ventspilij paredzētā instrumenta izgatavošana tuvojas finiša taisnei.

Instruments Bonnā tiek pakots transportēšanai uz Latviju. Iecerēts, ka ērģeles Ventspilī ieradīsies ar trim kravas automašīnām.

Pašlaik plānots, ka 15. februārī Ventspilī ieradīsies montāžas speciālisti, bet 18. februārī klāt būs pirmā kravas automašīna ar ērģeļu detaļām. Ar aptuveni mēneša intervālu ieradīsies katra nākamā kravas automašīna. Kopumā instrumenta montāžas process varētu aizņemt aptuveni piecus mēnešus.

Instrumenta montāžas procesā piedalīsies arī Jānim Kalniņam piederošās SIA Ugāles ērģeļbūves darbnīca speciālisti. Paralēli ērģeļu montāžas procesam Vācijas speciālisti apmācīs vietējos meistarus ērģeļu uzturēšanā un apkopē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: