Digitālā centra pasniedzēja Dace Bergmane iekļuvusi Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares gada balvas Platīna pele 2018 finālā.

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) ikgadējai balvai šogad tika iesniegti pavisam 43 pieteikumi, un no tiem žūrija izraudzījusies 17 finālistus, kas uz balvu pretendē sešās kategorijās, informēja LIKTA. Katrā nominācijā ir pa trim pretendentiem, bet uz speciālbalvu izvirzīti divi pretendenti. Balvu piešķirs tādās kategorijās kā Mākslīgā intelekta risinājums – sabiedrībai un biznesam, Uzņēmuma digitālā transformācija, Valsts digitālā transformācija, Labākā kiberdrošības iniciatīva un Labākais E-skolotājs, būs arī speciālbalva Veiksmīgākais E-paraksta integrācijas risinājums.

Digitālā centra pasniedzēju balvai izvirzīja iestādes kolektīvs, apstiprināja direktores vietnieks Raitis Roze. Bergmane ir Digitālā centra informācijas tehnoloģiju mācību kursu vadītāja un informācijas sistēmu administratore. Viņas darba pienākumos ietilpst mācību tehnoloģiju un platformu ieviešana apmācību procesos un darbā, mācību programmu un metodikas izstrāde, apmācību vadīšana un lietotāju konsultēšana. Iepriekš Dace strādājusi arī Ventspils vakara vidusskolā un Ventspils Augstskolā, bet pašlaik papildus darbam Digitālajā centrā ir arī informātikas skolotāja Ventspils Mūzikas vidusskolā. Pirms astoņiem gadiem viņa ieviesa tālmācību vakara vidusskolā, un tā aizvien vēl tiek izmantota, nu jau Ventspils 6. vidusskolā. Savukārt pērn kopā ar kolēģiem no Digitālā centra izstrādājusi programmu IKT rīku izmantošanai mācību procesā. Dace vada gan pieaugušo, gan skolēnu apmācības dažādu tehnoloģiju izmantošanā. Tā ir tikai neliela daļa Daces veikuma, kas uzskaitīta kolēģu veidotajā pieteikumā Platīna pelei. Pati pasniedzēja Bergmane, komentējot savu iekļūšanu finālā, atzīst, ka augstu vērtē kolēģu novērtējumu un to, ka viņas darbs ir pamanīts. Tālākais jau esot žūrijas ziņā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: