Šonedēļ Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” pedagogi, darbinieki, audzēkņi un vecāki svin iestādes 50 gadu jubileju.

Svinības tiks uzsāktas 12. oktobrī, kad bērni varēs skatīties pedagogu iestudētu izrādi “Mazā pelēna piedzīvojumi Vāverītes dzimšanas dienā”, savukārt līdz pat mēneša beigām katrā grupiņā notiks svētku pasākumi kopā ar vecākiem.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” vadītāja Anda Brūkle par iestādes jubileju saka šādi: “50 gadi! Tas ir lielums, kuru var vērtēt kā mazu vai lielu, bet šāds laika periods ir pietiekoši nozīmīgs, lai izvērtētu to, kas ir bijis un uzlūkotu nākotnē darāmo”.

Pirmsskolas izglītības iestāde “Vāverīte” mazajiem ventspilniekiem durvis vēra 1968. gadā pirmās vadītājas Valdas Strazdas vadībā. Jaunajā ēkā tika atvērtas grupiņas pēc grupiņas, līdz to skaits sasniedza 12, kurās kopumā apmeklēja 280 bērni. Tolaik par metodisko darbu rūpējās metodiķe Ilmāra Upmane.

Visos laikus bērnudārzs ir aktīvi piedalījies dažādos pasākumos, kurus pilsētā organizē pirmsskolas vecuma bērniem. 70-tajos un 80-tajos gados mazie vāverēni piedalījās ikgadējās “Dziesmu kamanās” un pirmsskolas iestāžu audzēkņu muzikālās audzināšanas skatēs. Muzikālās audzinātājas Vijas Dones vadībā bērnu koris un orķestris ne vienu reizi vien ieņēma 1. vietu. Īpaši žūrija uzteica lielo orķestri, kur bērni spēlēja kokli, cimbāles un sitamos instrumentus. Nozīmīgs Vāverītes dzīvē bija 1973. gads, kad pēc dalības republikas pirmsskolas iestāžu konkursā “Par pilnvērtīgāko metodisko kabinetu” metodiskais kabinets ieguva 1.vietu. Vadītāja V. Strazda un metodiķe I. Upmane devās uz Vissavienības tautas saimniecības sasniegumu izstādi, kur saņēma sudraba un bronzas medaļas.

90-to gadu valsts reforma par lielāku naudas pabalstu bērnu kopšanai jaunajām māmiņām, radīja maldīgu priekšstatu, ka bērnudārziem nākotnes nav. Izšķirošs kļuva mazais bērnu skaits grupās. Tomēr Vāverītes vadība meklēja risinājumu, kā pilnvērtīgi darboties, un atvēra ģimenes grupu, kas bija vienīgā pilsētā, kuru apmeklēja vienas ģimenes bērni neatkarīgi no vecuma. Darbojās arī rotaļu grupa 5 līdz 6 gadus veciem bērniem un grupa bērniem ar valodas attīstības traucējumiem.

Anda Brūkle atklāj, ka mainoties piecu gadu desmitiem, mainījusies arī Vāverīte. Ēka tikusi nosiltināta, labiekārtota iestādes teritorija, ierīkots sporta laukums, izremontētas grupu telpas. Šobrīd iestādi 11 grupās apmeklē 212 bērni vecumā no 1,5 līdz 7 gadiem. Šodien par bērniem rūpējas 52 darbinieki un tie ir cilvēki, kuru sirdsdarbs ir Vāverītē. “Mēs varam lepoties ar kvalificētu, inovatīvu pedagoģisko darbinieku komandu, gados izkoptām tradīcijām un regulāriem pasākumiem, mīļu un atbildīgu atbalsta personālu un atsaucīgiem vecākiem!” priecājas vadītāja.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Pelēkais akmens 11.10.2018, 12:49:52

    Daudz laimes dzimšanas dienā "Vāverīte"! Abi mani bērni apmeklēja šo pirmsskolas mācību iestādi. Varu teikt tikai to labāko. Vadītāja bija Strazda, viena no audzinātājām Ilmāra Upmale. Paldies viņām!

  • 0
    Krišs Daugulis 11.10.2018, 12:57:11

    Mans un arī Vāverītes pirmais izlaidums bija pie Lienes Angeres.
    Saules mūžu Lienītei!

  • 0
    Arnis Junge 12.10.2018, 08:28:11

    Baigi daudz - 50. Labi saglabājušies. Man čomam tur bērns iet - esmu dzirdējis labas atsauksmes. Savu sīko arī tur vedīšu - tāpat sanāk tuvākais bērnudārzs. :D

  • 0
    Larijs Kukarans 12.10.2018, 13:30:40

    Es arī tur esmu gājis,atmiņas ir:) Audzinātaja Gunta Salnāja un Maija,viņas uzvārdu gan neatceros.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: