Šīs sezonas pirmajā mačā starp principiālajiem pretiniekiem Ventspils un VEF noslēdzās ar ventspilnieku dramatisku uzvaru 90:89, turklāt rīdzinieka neizmantoja teicamu iespēju izraut uzvaru.

Ventspilniekiem joprojām bija jāiztiek bez centriem Ronalda Zaķa un Laura Blaus, savai debijai vēl īsti gatavs nav Jānis Bērziņš, bet pēc operācijas atlabt turpina Jānis Antrops. Tā kā maču atkal nācās vilkt astoņu vīru spēkiem, kuriem bija vajadzīga ne vien meistarība un sapratne, bet arī milzīgs cīņas spars. Pateicoties tieši tam, lielāko daļu mača vadībā atradās tieši Ventspils, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā arī tika ielikti šķietami stabili pamati uzvarai.

Pēc 30 spēles minūtēm Ventspils bija vadībā 69:60, bet ceturtās ievadā no tālās distances beidzot trāpīja Džonatans Arledžs. Pēc mājinieku neveiksmīgā uzbrukumā tālmetienu trāpīja arī Ārons Džonsons, bet minūti vēlāk Arledžs ar soda metieniem panāca maksimālos plusus – 77:60! Nepilnas trīs minūtes līdz mača beigām viesiem vēl bija desmit punktu pārsvars, taču pašu kļūdas un sāncenšu precizitāte metienos ļāva VEF atjaunot spēles intrigu.

Galu galā viss izšķīrās tikai pēdējās sekundēs, turklāt VEF, laikam jau par savu neatlaidību, tika pie teicamas iespējas pat izraut uzvaru. Desmit sekundes līdz mača beigām Māris Gulbis iemeta vienu no diviem soda metieniem, panākot 90:87, Ventspils ieslēdza agresīvu aizsardzību, taču tiesneši Riharda Lomaža mēģinājumā izsist bumbu Marekam Mejerim saskatīja nesportistku rīcību. Lomažs emocionāli izrādīja pārsteigumu par šādu lēmumu un vēl tika apbalvots arī ar tehnisko piezīmi. Tas nozīmēja, ka VEF varēja mest trīs soda metienus pēc kārtas un pēc tam vēl viņu rīcībā palika bumba!

No trim soda metieniem mērķi sasniedza divi, bet Arta Ates metiena pēdējā sekundē nebija precīzs un ventspilnieki varēja gavilēt – uzvara 90:89! Gulbis ar Lomažu sameta pa 18 punktiem, Džonsona rēķinā 17 punkti un astoņas piespēles, bet Ingus Jakovičs guva 15.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    keda 15.10.2018, 11:42:33

    TV maču neredzēju, bet paskatoties šo video - kas tur spēles beigās notika? Nesportisku piezīmi šitā izzīst? Lai ko arī VEf darīja, lai tiktu klāt, šitie tiesnešu gājienu visus viņu nopelnus vienkārši nogremdē. Kam viņi zīmējas, es nesaprotu :o
    bet prieks par koamndas raksturu, bija jau bail, ka peč anwil var sašļukt.

  • 0
    karlito 15.10.2018, 19:27:43

    Cepuri nost,laba spēle..ar 2/3 no sastāva apspēlēt vef..forši.
    Lomažs spēles beigās atradās aiz Mejera muguras,kad uzsita sodu,un tā ir nesportiska piezīme..kaut gan normāls tiesnesis spēles beigās tādu piezīmi nedos...

  • -1
    keda 16.10.2018, 09:45:05

    Tieši tā! Tādu kauju sačakarēja ar vienu principiālu duraku svilpi! Fuj!

  • 0
    ozols 16.10.2018, 12:25:37

    Pēc noteikumiem viss pareizi, tiesnesis rīkojās pēc notikumiem,bet vai spēlētājs to zināja? :) Keda viss ok uzvara! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: