Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, pateicoties Eiropas struktūrfondu finansējumam, iegādājusies vairākas jaunas, modernas medicīnas iekārtas. Šīs pasaules līmeņa diagnostikas iekārtas, kas ir pieejamas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, ļauj izmeklējumus veikt ātrāk un ar lielāku precizitāti.

Nepilna gada laikā SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca (turpmāk – ZKRS) ERAF projekta SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca» veselības aprūpes infrastruktūras attīstība īstenošanas ietvaros ir sekmīgi apguvusi finansējumu 2,7 milj. eiro apmērā. Kopējās projekta izmaksas plānotas 10,2 milj. eiro apmērā.

Lielāko daļu no veiktajām investīcijām (2,38 milj. eiro) veido diagnostiskās iekārtas, kas projektā izvēlētas par vienu no galvenajām prioritātēm, jo korekta un savlaicīga diagnostika ir turpmākas veiksmīgas terapijas pamatā, kas sevišķi svarīga ir onkoloģisko, kā arī sirds un asinsvadu saslimšanu gadījumā. ZKRS Ventspils slimnīcas vajadzībām šogad iegādāta magnētiskās rezonanses iekārta, universāla rentgendiagnostikas iekārta ar rentgenoskopijas iespējām, mamogrāfjas iekārtas ar tomosintēzes funkciju, ultrasonogrāfijas iekārta un endoskopijas iekārta. ZKRS Talsu filiālē diagnostikas vajadzībām iegādāts datortomogrāfs un endoskopijas iekārta.

Iekārtu iegādes procesā rūpīgi izvērtēta to funkcionalitāte un tehniskie parametri, lai tās ne tikai nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojumu, bet arī sniegtu perspektīvas nākotnē, attīstot jaunus pakalpojumus. Piemēram, jaunā ultrasonogrāfijas iekārta ar biopsijas iespējām ir unikāla ar to, ka tā ir pirmā Latvijā, uz kuras izdevies veikt ultrasonogrāfijas attēlu sapludināšanu ar magnētiskās rezonanses un datortomogrāfijas iekārtu izmeklējumu attēliem. Attēlu sapludināšanas funkcija ļauj iegūt īpaši detalizētu informāciju par izmeklējamo orgānu vai apvidu. Uzlabotās biopsijas iespējas ļauj, veicot biopsiju, redzēt un ņemt vērā datortomogrāfa vai magnētiskās rezonanses izmeklējumā atrastās izmaiņas. Ar jauno ultrasonogrāfijas iekārtu būs iespējams veikt arī aknu, vairogdziedzera un piena dziedzeru elastogrāfiju.

Gaidīšanas laika mazināšanas nolūkos Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir piesaistījusi un turpina piesaistīt jaunus speciālistus, kuri strādā ar šīm jaunajām diagnostikas iekārtām. Kopš 2017. gada septembra diagnostikas izmeklējumus apraksta radiologs diagnosts Elizabete Kadakovska, un šā gada oktobrī darbu slimnīcā uzsāka radiologs diagnosts Katrīna Brauna. Jāatzīmē, ka 2020. gadā kolektīvam pievienosies vēl divi šīs specialitātes pārstāvji, kuri šobrīd ir rezidentūras studenti.

Jauni magnētiskās rezonanses (MR) pakalpojumi:

- krūšu dziedzeru MR izmeklējums;

- videnes orgānu (limfmezglu, tīmusa, sirds, barības vada u.c.) MR izmeklējums;

- MR angiogrāfija kakla daļai bez kontrastvielas un ar kontrastvielas pielietojumu;

- visa ķermeņa MR skrīninga izmeklējums;

- mugurkaulāja kopuma izmeklējums;

- mazo locītavu MR izmeklējumi;

- žokļa locītavas MR izmeklējums.

Pieteikties uz valsts ap­mak­sātu magnētiskās rezonanses izmeklējumu iespējams, zvanot uz reģistratūru pa tālruni 63624665 vai ierodoties klātienē. Savukārt uz izmeklējumu par maksu pieteikties, zvanot uz magnētiskās rezonanses kabinetu pa tālruni 63624723.

Jauns mamogrāfijas pakalpojums:

- mamogrāfija ar tomosintēzi abām krūtīm, katrai 2 projekcijās ar radiologa slēdzienu.

Plānots jauns ultrasonogrāfijas pakalpojums:

- elastogrāfija aknām, vairogdziedzerim, piena dziedzeriem.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca šobrīd ir vienīgā medicīnas iestāde ārpus Rīgas, kurā pieejams pilns pakalpojumu klāsts piena dziedzeru patoloģiju diagnostikai – mamogrāfija ar tomosintēzi, ultrasonogrāfija ar elastogrāfiju un MR mamogrāfija, kā arī ZKRS ir vienīgā iestāde ārpus Rīgas, kurā iespējams veikt visa ķermeņa magnētisko rezonansi un MR izmeklējumu videnei.

Ar skatu nākotnē turpmākajos gados plānots papildināt diagnostikas nodaļu, nomainot savu laiku nokalpojušās un novecojušās iekārtas – datortomogrāfu un ultrasonogrāfu ZKRS Ventspils slimnīcā, savukārt rentgeniekārtu ZKRS Talsu filiālē.

Pieteikties citiem diagnostikas izmeklējumiem iespējams, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665 vai ierodoties klātienē.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Bozij Oduvancik 11.10.2018, 09:52:34

    Riebjas lasīt kā sunis asti ceļ. Kapēc lielākā daļa slimnieki ir spiesti vērsties Rīgas, Liepājas un Kuldīgas slimnīcās , kur reāli sniedz palīdzību. Ventspils slimnīcā vari lūgt palīdzību gadījumā ja ir apnicis dzīvot. Lai sveiki un veseli terapēts un ķirurgs ....katrs padomā par to ārstu kurš ir nodarījie ļaunu Jums un jūms mīļiem cilvēkiem.....ar rupju attieksmi, ar savu augprātību, ar nevelmi valsts svētku dienā vismaz piepūlēties un izmeklēt, kas tad tomēr sāp pacientam.....man palika iespaids ka, V-ls ārsti sevi uzskata dieva tā kunga vietā un nosaka kuram cik ilgi jādzīvo...pretīgi...PILSĒTA AR NĀKOTNI !!! Kuram ??? Biezmakiem....Starp citu....pūstošās zivs galva nez kapēc ar ģimenes locekļiem dudina pie Rīgas ārstiem....kapēc ????

  • -1
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 11.10.2018, 14:35:13

    Atvainojamies, ka esat guvis/-usi nepatīkamu pieredzi Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. Taču slimnīcā strādā profesionāļi un augsti kvalificēti speciālisti. Protams, pieturamies pie tā, ka personālam ir jāievēro ētika un pieklājība pret pacientiem jebkurā situācijā, regulāri organizējot komunikāciju kursus, ieviešot jaunas sistēmas pacientu plūsmas efektīvai sadalei, tādejādi atvieglojot darbiniekiem darbu, u.c. aktivitātes.
    Tieši tāpēc aicinām ikvienu, kurš ir sastapies ar rupju vai nepatīkamu komunikāciju no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas personāla puses ziņot par to administrācijā, lai varētu izvērtēt un atrisināt šādas situācijas.

  • -1
    Pilsēta 11.10.2018, 10:58:57

    Vajadzētu nopirkt vēl kādu aparātu kuru pa tukšo darbināt, bet cilvēki varētu mēnešiem gaidīt rindu.

  • -2
    Rasma 11.10.2018, 12:35:31

    Visur skaisti meli.

  • -1
    Bozij Oduvancik 12.10.2018, 08:37:36

    Vai jūsu ``ATVAINOJAMIES ``var izdzēst no mūsu, pie dzīvības palikušo, dvēselēm aizvainojuma vārdus ??? Varbūt atgriezīs pie dzīvības mums mīļos cilvēkus, kuri jūsu ``slakteriem`` ir tikai darba pienākumi??? Kurus gribu daru, negribu nedaru.....ka tik svētku dienā dubulto darba algas likmi samaksā.....Jums algas parmazu ???? Izklausās pēc biznesa....nu ja....privātā biznesā jau runā savādāk...tur dzīva nauda atnāk....zinu ka administrācijā ir daudz sūdzību....A TOLKU TO ?????

  • 0
    ^^—^^ 12.10.2018, 08:47:04

    A kāpēc visur vaino iestādi. Jā, vienmēr var vēlēties labāku attieksmi, bet palūkojaties - visām slimnīcām un medicīnas iestādēm tiek izteiktas pretenzijas vai nu par pakalpojumu vai darbinieku attieksmi, vai citām lietām. Par tām iekārtām - kur tad, lai tā slimnīca dabūn tos cilvēkus? Valdība ir parūpējusies, lai daudzi profesionāļi dodas uz citām valstīm. Mums paliek tas, kas paliek.

  • 0
    Nif nifs 12.10.2018, 09:19:01

    Manuprāt problēma visvairāk ir apstāklī, ka valsts šos pakalpojums negrib apmaksāt un tad rindas veidojas garum garās. Un visu neapmierinātību jau uz kaut ko jāizgāž. Tad nu gāž pār mediķiem un medicīnas iestādēm. Jo arī pakalpojuma cenas ir grandiozas tieši daudzo nodokļu dēļ mūsu valstī. Ar tiem tiek apkarināts pilnīgi dajebkas, Pat dāvanu nedrīksti uzdāvināt bez tā, ka valsts noplēš savu tiesu. Ja cilvēku šos pakalpojumus varētu normāli apmaksāt, tad maksātu un nebrēktu. Un priecātos par katru jaunu diagnostikas aparātu. Problēma ir sistēmā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: