Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš un pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pasniedza stipendijas 10 Ventspils Augstskolas studentiem par izcilību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā.

Kopumā tika saņemti 25 pieteikumi, 11 no tiem bija jaunie augstskolas studenti, kuri studijas uzsāka šoruden, bet 14 bija jau esošie bakalaura vai maģistra studiju programmu studenti.

Stipendiju ieguva:

- bakalaura studiju programmas pirmā kursa studenti – Roberts Ivanovs un Kārlis Šermuksītis, kuri savas zināšanas un prasmes apliecinājuši vidusskolā;

- bakalaura studiju programmu 2. un 3. kursa studenti - Aleksis Lurins, Dmitrijs Savkins un Alvils Stūre;

- maģistra studiju programmu studenti - Arturs Anohins, Pēteris Bitāns, Linda Kalašņikova, Romāns Peženkovs un Jānis Šteinbergs.

Stipendiju par izcilību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā plānots piešķirt katru gadu 10 labākajiem studentiem. Stipendija tiek piešķirta uz desmit mēnešiem, katru mēnesi izmaksājot 200 eiro.

2018. gada pavasarī Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu izveidot šādu stipendiju, lai veicinātu talantīgāko un spējīgāko vidusskolu absolventu piesaisti VeA, kā arī lai attīstītu IKT jomas studējošo aktivitāti akadēmiskajā, pētnieciskajā un sabiedriskajā darbā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: