Ventspils Augstskolas (VeA) bibliotēkā notika tikšanās ar 12 aktīviem un zinošiem VeA bakalaura studiju programmas “Biznesa vadība” studentiem, kuri pretendēja uz SIA “Bucher Municipal” stipendiju. Komisija, izvērtējot un tiekoties ar visiem pretendentiem, nolēma stipendiju piešķirt 3. kursa studentei Rūtai Kairišai.

Studente bija pārsteigta par stipendijas iegūšanu, bet atzina, ka viņai jau pirms tam esot bijusi priekšnojauta par pozitīvu iznākumu. Grāmatvedība ir joma, kura Rūtai liekas interesanta un saistoša, tādēļ stipendiju viņa vēlas ieguldīt tieši grāmatvedības zināšanu papildināšanai. Studente uzņēmuma pārstāvjiem apliecināja, ka viņa noteikti izmantos arī iespēju vienu reizi mēnesī viesoties uzņēmumā un iegūt praktisku pieredzi no dažādiem uzņēmuma darbiniekiem, nodaļu vadītājiem un vadības. Rūta turpmākos divus gadus katru mēnesi saņems stipendiju 150 eiro apmērā.

Kopumā stipendijai pieteicās 13 studenti, taču komisija klātienē tikās ar 12 stipendijas pretendentiem: Kati Zonbergu, Agnesi Ģēģeri, Normundu Zeidmani, Rūtu Kairišu, Kristapu Skuju, Jāni Tipaini, Annu Fedotovsku, Evelīnu Freibergu, Signi Mežnieci, Jurģi Pēteri Eglīti, Tomu Ozoliņu un Robertu Jurčenko.

Uzņēmuma SIA “Bucher Municipal” vadītājs Mikus Brakanskis pateicās visiem stipendijas pretendentiem par pieteikšanos, izrādīto iniciatīvu, idejām, smaidiem un iedvesmojošām sarunām. Uzņēmums Rūtai pasniedza īpaši veidotu piemiņas lietu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Daina L 12.10.2018, 08:28:05

    Kaut vairāk uzņēmēju šādi motivētu jaunos censoņus!

  • 0
    ^^—^^ 12.10.2018, 08:41:28

    Ļoti patīkami dzirdēt, ka uzņēmēji atbalsta studentus, jo ne visiem pietiek drosmes palūkoties tālāk par savu uzņēmumu. Kaut mums vairāk būtu šādu uzņēmēju. Arī studentiem ir būtisks uzņēmēju atbalsts. Lai veicas gan studentiem, gan uzņēmējiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: