Tā bez pārspīlējuma var teikt par šodien paredzētu notikumu – Latvijas futbola tiesnešu brigāde ar Alekseju Spasjoņņikovu sastāvā debitēs Čempionu līgas grupu turnīra mačā, kas neapšaubāmi ir ļoti ievērojams mūsu arbitru novērtējums.

Uz čempionu līgas grupu turnīra spēli starp Lionas Olympique un Doņeckas Šahtar, kas notiks šovakar, devušies Latvijas futbola tiesnesis Andris Treimanis ar palīgiem Haraldu Gudermani un Alekseju Spasjoņņikovu, ceturto tiesnesi Raimondu Tatriku, kā arī papildus tiesnešu asistentiem Aleksandru Golubevu un Edgaru Maļcevu.

Zīmīgi, ka spēle notiks tukšu tribīņu priekšā, jo Lionas vienība saņēmusi sodu par skatītāju uzvedību martā notikušajā Eiropas līgas 1/16 fināla spēlē ar Maskavas CSKA vienību. Taču tā būs pirmā reize, kad Čempionu līgas grupu turnīra maču tiesās Latvijas tiesneši. Treimaņa brigāde UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā debitēja 2015. gada novembrī, bet līdz šim vadījuši septiņas šādas spēles.

Pērn vasarā Latvijas Futbola federācija vēstīja, ka brigāde iekļauta Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) tiesnešu pirmās kategorijas sarakstā, kas tai turpmāk ļaus apkalpot UEFA Čempionu līgas grupu kārtas un nacionālo izlašu spēles. Ja iepriekšējā sezonā cerības uz šādu nozīmējumu vēl nepiepildījās, šosezon Treimaņa brigāde tādu saņēmusi jau Čempionu līgas otrajā kārtā.

Treimaņa brigāde regulāri saņem izsaukumus arī uz nacionālo izlašu mačiem, piemēram, pērn tika tiesāti arī Pasaules kausa kvalifikācijas mači. Līdz šo tiesnešu debijai Eiropas pēdējo reizi kāda Latvijas tiesnešu brigāde šāda līmeņa spēli bija apkalpojusi 2006. gadā Vīnē, kad UEFA kausa izcīņas maču tiesāja Romāns Lajuks ar asistentiem Jāni Pukijanu un Juriju Popovičenko, kā arī ceturto tiesnesi Andreju Sipailo.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    Latvija pāri visām! 02.10.2018, 23:38:33

    Padomāju, ka šis tiešām raksta futbola vēsturi.
    Bet nē.
    Par šo nezinu, bet priekšstats izveidojies ka viena no lietām,
    kas bojā visu futbola skaistumu ar savām kļūdām un brīžam pat acīmredzamu nelietību, ir paši tiesneši.
    Un futbola funkcionāri federācijās ar savām represijām.

  • 0
    Guntars Shenfelds 03.10.2018, 07:38:08

    Ir jāizprot lietas būtība.Nekad Latvijas pastāvēšanas vēsturē,Latvijas futbola tiesnešu brigāde nav tiesājusi tik augsta līmeņa mačus.Tas tikai pierāda faktu,ka arī Latvijas futbola virslīgā var izaugt augsta līmeņa tiesneši.Pašiem futbolistiem gan vēl krietni jāpacenšās,lai spēlētu tāda līmeņa mačos.Ak jā,piemirsu."Pilsētā ar rītdienu" tāda līmeņa mači nemaz nevar notikt,jo OC stadions neatbilst čempiona līgas grupu turnīra prasībām.

  • -4
    keda 03.10.2018, 08:26:51

    Un cik stadioni Latvijā atbilst šim līmenim? Kādā sakarā tāda replika? Tur to prasību daudz vairāk nekā spilgtas gaismas. Stulbums, ka laut Virslīgai derīgas lampas nespēj gadiem uzlikt, bet jau sen tas nav vienīgais šķerslis.

  • 0
    еs 03.10.2018, 12:24:14

    ''Un cik stadioni Latvijā atbilst šim līmenim?''

    2016.gadā - neviens ( https://lff.lv/files/documents/40/Infrastrukturas_attistibas_koncepcija_2016_2020.pdf , 16.lpp) neatbilda.
    Šobrīd, iespējams, var atbilst ''Daugavas'' stadions Rīgā.

  • 0
    Janis Zvejnieks 03.10.2018, 08:32:43

    Pilseta ar ritdienu ,ha ha ha ! https://www.youtube.com/watch?v=3zUJp3dWN-Y

  • 0
    еs 03.10.2018, 12:27:06

    http://sportacentrs.com/futbols/virsliga/27082018-krivunecs_tic_virsligas_potencialam_mums_

    ''Gribam pēc iespējas vairāk maču aizvadīt pie mākslīgā apgaismojuma un federācijas plāns ir nodrošināt apgaismojumu Slokā, Jelgavā, Ventspilī, kā arī pamainīt to Liepājā. Ceru, ka visos Virslīgas dabīgā seguma stadionos jau tuvākajā laikā būs mākslīgie apgaismojumi. Tādā gadījumā kalendāra veidošanā lūgsim klubus spēlēt vēlāk, jo tas ir populāri.''

    Bet tik un tā, jābūt arī pilsētas līdzfinansējumam, nav jācer tikai uz valsts budžetu un/vai LFF.

  • -1
    keda 03.10.2018, 12:33:53

    tā saprotu, ka uz to jau visu laiku Vpils gaida. Rīkoja LV olimpiādi un cerēja uz tā rēķina salikt lampas, tad kaut ko lasīju par oc attīstībai paredzētājiem līdzekļiem, kur arī plānos bija lampas, bet mūždien cits kaut kas izrādās svarīgāks. Gan jau kaut ko piemest klāt neiebilstu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: