Ventspils Augstskolas elektronikas studentu komanda ieguvusi trešo vietu starptautiskajās sacensībās EIFtronic 2018, kuras divas dienas risinājās Viļņā.

Sacensībās piedalījās komandas no Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas un Latvijas. Šogad Ventspils Augstskolas studentu komandu veidoja bakalaura studiju programmas Elektronika otrā kursa studenti Klāvs Reinis Ozols un Ernests Brēdiķis, kā arī trešā kursa students Romāns Peženkovs. Studentu komanda uz sacensībām devās kopā ar Informācijas tehnoloģiju fakultātes lektoru Mārci Donerblicu.

Konkursā visiem dalībniekiem bija jāizpilda teorijas tests, bet pēc tam katram komandas dalībniekam jāveic savs praktiskais uzdevums. Šoreiz Klāvs veica digitālā pulksteņa montēšanas un lodēšanas praktisko uzdevumu, Ernests elektriskās shēmas saslēgšanu un tās darbību raksturojošo parametru mērījumus, bet Romāns – iegultās programmēšanas uzdevumus.

EIFtronic ir ikgadējs starptautisks konkurss elektronikas studentiem, kurā jau trešo gadu piedalās arī studentu komanda no Ventspils Augstskolas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: