Parakstot divus līgumus par Eiropas Savienības (ES) fondu ieguldījumu, tiek uzsākti projekti par mācību vides atjaunošanu astoņās Ventspils skolās un par Ventspils tehnikuma modernizāciju.

Līgumi par ES fondu ieguldījumu parakstīti ar Ventspils domes Izglītības pārvaldi un ar Ventspils tehnikumu. Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) vārdā līgumus parakstīja direktora vietniece Dace Burkāne.

“Mūsu kopējais ES fondu projektu pūrs arvien aug. Un īpaši liels prieks par ieguldījumiem izglītības un zinātnes jomā, kuriem, šodien parakstot līgumus, pievienojam vēl divus nozīmīgus projektus, turklāt ārpus Rīgas – šoreiz Kurzemes reģionā. Tās būs nozīmīgas investīcijas gan reģionam, gan arī Latvijas tautsaimniecībai. Tās iecerētas, lai skolēni un topošie speciālisti varētu iegūt pašreizējām tehnoloģiju un tautsaimniecības attīstības tendencēm atbilstošu izglītību un prasmes. Projektu īstenotājiem – mūsu jaunajiem partneriem - novēlam neatlaidību, pacietību un mērķtiecību. Lai izdodas ES fondu līdzekļus pārvērst mērķtiecīgās un Latvijas nākotnei svarīgās un vērtīgās investīcijās!”, parakstot līgumus, pauda D. Burkāne.

Ar Ventspils domes Izglītības pārvaldi parakstītais ES fondu līgums paredz vairāk kā 3,8 miljonu eiro ES fondu līdzekļu ieguldījumu (projekta kopējās attiecināmās izmaksas – vairāk kā 5 miljoni eiro). Projekta mērķis ir attīstīt izglītības infrastruktūru astoņās Ventspils skolās - paredzēts izveidot ergonomisku mācību vidi, iegādāties datoraprīkojumu, iekārtot vairākus dabaszinātņu un matemātikas kabinetus, kā arī izveidot metodisko centru.

Savukārt Ventspils tehnikums nodrošinās vairāk kā 2 miljonu eiro ES fondu līdzekļu (projekta kopējās attiecināmās izmaksas – ap 2,5 miljoniem eiro) investīcijas dažādos mācību vides modernizēšanas pasākumos – tiks uzlabots mācību aprīkojums metālapstrādes, mehatronikas, elektrotehnikas un datorsistēmu jomā, kā arī izveidotas mācību darbnīcas. Projekta mērķis - tehnikuma modernizēšana, nodrošinot mācību vides atbilstību tautsaimniecības nozaru attīstībai un uzlabojot profesionālās izglītības pieejamību.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Agnese Andersone 06.03.2018, 11:25:01

    abflokl27w9

  • 0
    prof.Preobraženskis. 06.03.2018, 11:56:39

    Astoņās skolās,no kurām puse drīz būs jāslēdz...

  • -1
    Nif nifs 06.03.2018, 13:05:16

    Valdība risinājumu atradīs - pieprasīs aizklapēt skolas novadā un visus sadzīs pilsētā. Diemžēl.

  • 0
    Margrieta. 06.03.2018, 12:18:10

    Nav jau vairs,kas tajās skolās mācās.3.vidusskola ar drīz par pamatskolu būs jāpārdēvē.

  • 0
    krusttēvs vilhelms 06.03.2018, 19:43:16

    ar SMAIDU UZ LŪPĀM mēs jums visu uzlabosim ne tikkai VIDI!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: