Otrdien, 13. februārī no plkst. 15 līdz 17 Pārventas bibliotēkā notiks skolēnu mācību uzņēmumu izstāde - tirdziņš, kas tiks veltīts Valentīndienai.

Valentīndienas tirdziņā savu produkciju piedāvās līdz 20 Ventspils skolēnu mācību uzņēmumi no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, 2. vidusskolas, 4. vidusskolas, Tārgales pamatskolas un Jaunrades nama. Pilsētas līmeņa skolēnu tirdziņš Pārventā norisināsies pirmo reizi. Izstādes - tirdziņa mērķis ir iepazīstināt Pārventas mācību iestāžu skolēnus un skolotājus ar skolēnu mācību uzņēmumu programmu.

Apmeklētāji varēs iepriecināt gan savus mīļotos cilvēkus, gan tuviniekus, iegādājoties dažādas preces un dāvanas: rokdarbus, mīkstās rotaļlietas, rotaslietas, suvenīrus un aksesuārus no koka, kā arī tējas, ziepes un citus produktus.

Pilsētas tirdziņi palīdz skolēniem atrast pircējus, iemācīties pārdošanas prasmes, kā arī sagatavoties valsts līmeņa skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņam, kas norisināsies 10. martā Rīgā.

Mācību uzņēmumi tiek veidoti "Junior Achievement Latvija" programmas ietvaros. Skolēni individuāli vai komandās ar skolotāja-konsultanta palīdzību mācību gada ietvaros veido biznesa idejas un ražo preces dažādās nozarēs, kuras pēc tam pārdod pircējiem. Darbojoties mācību uzņēmumā, jaunieši iegūst jaunas praktiskas zināšanas un prasmes dažādās jomās, kuras nereti netiek apgūtas formālajā izglītībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: