Lai atbalstītu Ventspils pilsētā deklarētos bērnus ar invaliditāti, pensionārus un personas ar invaliditāti, Ventspils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuriem ir tiesības saņemt Lieldienu pabalstu, rakstīt iesniegumu pabalsta saņemšanai bankas kontā.

Ventspilnieku materiālā atbalsta sniegšanai Lieldienās Ventspils pilsētas pašvaldība ir iedalījusi līdzekļus 224 025 eiro apmērā. Kopumā plānots, ka pabalstu Lieldienās varēs saņemt 7 725 personas, no tām 125 bērni ar īpašām vajadzībām.

Pabalstu 29 eiro apmērā varēs saņemt pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz 315,14 eiro, kā arī visi bērni ar invaliditāti, neatkarīgi no ģimenes ienākumu līmeņa.

Pensionāri un personas ar invaliditāti pašvaldības piešķirto pabalstu varēs saņemt trīs dažādos veidos:

  • savā norēķinu kontā;

  • Sociālā dienesta kasēs;

  • ar piegādi mājās.

Pabalstu bankas norēķinu kontā pensionāri un personas ar invaliditāti varēs saņemt no š.g. 1. marta līdz 27. aprīlim.

No 9. aprīļa līdz 27. aprīlim pabalstu varēs saņemt Sociālā dienesta kasēs to parastajos darba laikos.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ paši nevar ierasties Sociālajā dienestā.

Bērniem ar invaliditāti pabalstu izmaksās no 12. marta līdz 27. aprīlim Sociālā dienesta kasēs to parastajos darba laikos vai pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu bankas norēķinu kontiem.

Iesniegumu Lieldienu pabalsta ieskaitīšanai kontā var rakstīt jau šobrīd un visu pabalsta izmaksas laiku – līdz 27. aprīlim, aizpildot iesnieguma formu, kas pieejama Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39, kā arī portālā www.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: