Nedēļas nogalē tika noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji galda hokejā, kā arī labākie Latvijas amatieru līgas kopvērtējumā. Šajos turnīros sekmīgi startēja arī Jaunrades nama komandas spēlētāji.

Sieviešu nominācijā Elēna Rācenāja triumfēja visos posmos un ieguva Latvijas kausu trešo gadu pēc kārtas, bet Sarma Vēberga izcīnīja trešo vietu. Veterānu konkurencē Aleksandrs Žernovojs pēdējā posmā kāpa uz goda pjedestāla bronzas pakāpiena, bet kopvērtējumā viņam šoreiz sudraba kauss. Uzreiz aiz goda pjedestāla gan noslēdzošajā posmā, gan kopvērtējumā ierindojās Guntis Ernšteins.

Junioriem bronzas godalgu posmā un kopvērtējumā izcīnīja Alvis Siliņš, bet piektā vieta posmā un ceturtā summā Elvim Arhinovičam. Open konkurencē mūsu spēlētājiem noslēdzošais posms nebija no veiksmīgākajiem, lai gan labāko 20 skaitā iekļuva septiņi Jaunrades nama spēlētāji. Kausa kopvērtējumā devītais bija Edžus Kaņeps, tūlīt aiz viņa sekoja E. Siliņš, A. Siliņš un Žernovojs, un starp labākajiem 20 iekļuva arī Arhinovičs (14. vieta), Rācenāja (16) un Ernšteins (17).

Amatieru līgas čempionātā pēdējā posmā junioru konkurencē uzvaru svinēja Dāvis Apfelbaums, kuram kopvērtējumā sestā vieta. Piekto vietu čempionātā ieņēma Alekss Ernšteins. Sieviešu nominācijā sestā bija Oksana Korobkina, bet vīru konkurencē – Oļegs Liščišins.

Latvijas kausa kopvērtējums Open nominācijā (93 spēlētāji)
1. Valts Smagars Skrundas GHK
2. Sandis-Kristaps Lagzdiņš ''Laimīte'' (Rīga)
3. Edgars Mucenieks Skrundas GHK
...9. Edžus Kaņeps VJN
10. Elvijs Siliņš VJN
11. Alvis Siliņš VJN
12. Aleksandrs Žernovojs VJN
14. Elvis Arhinovičs VJN
16. Elēna Rācenāja VJN
17. Guntis Ernšteins VJN
29. Eliāns Ēdelis VJN
35. Haralds Janvars VJN
42. Alens Kalniņš VJN
44. Mārcis Radelis Ventspils
49 .Sarma Vēberga VJN
60. Valts Janvars VJN
68. Dāvis Apfelbaums Ventspils

Marta pirmās nedēļas nogalē visi pasaules spēcīgākie galda hokeja spēlētāji ieradīsies Jēkabpilī, kur divu dienu garumā risināsies divi pasaules turnīri. Pirmajā dienā notiks cīņas par punktiem un balvām Pasaules kausa ''Latvia Open'' posmā, bet otrajā dienā pirmo reizi Latvijā risināsies Pasaules klubu čempionāts. Patreiz jau pieteikušies ap simts spēlētāju un 25 dažādu valstu komandu. Pirmo reizi Ventspils galda hokeja vēsturē Pasaules klubu čempionātā startēs divas Ventspils Jaunrades nama komandas. Pirmajā komandā ar pasaules varenajiem sacentīsies Elvijs Siliņš, Edžus Kaņeps, Eliāns Ēdelis, Aleksandrs Žernovojs un Alvis Siliņš, bet otrajā komandas krāsas aizstāvēs Elēna Rācenāja, Elvis Arhinovičs, Alens Kalniņš, Guntis Ernšteins un Haralds Janvars.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: