2. februārī stājušies spēkā grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 1 “Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā”.

Grozījumi paredz, ka Ventspils pilsētas pašvaldības bērna piedzimšanas pabalstu par bērniem, kuri dzimuši, sākot ar 2018. gada 1. janvāri, varēs saņemt visi Ventspilī deklarētie vecāki neatkarīgi no deklarēšanās ilguma.

Šāds lēmums saistīts ar programmas “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” aptaujā saņemtajiem iedzīvotāju ierosinājumiem, kuru rezultātā, atbalstot ģimenes ar bērniem, tika sagatavoti un pieņemti Saistošo noteikumu grozījumi, ar kuriem ir atcelts līdz šim spēkā esošais nosacījums, ka, lai saņemtu bērna piedzimšanas pabalstu, vecākiem jābūt deklarētiem Ventspilī vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas.

Bērna piedzimšanas pabalsta apmērs saglabājas iepriekšējā apmērā – pabalstu 210 eiro apmērā par jaundzimušo var saņemt, ja abi bērna vecāki savu dzīvesvietu ir deklarējuši Ventspilī, bet 105 eiro apmērā, ja tikai viens no bērna vecākiem ir deklarējis dzīvesvietu Ventspilī.

2017. gadā bērnu piedzimšanas pabalstu saņēmušas 274 ģimenes.

Šogad šim mērķim pašvaldības budžetā atvēlēti 62,5 tūkst. eiro.

Lai saņemtu bērna piedzimšanas pabalstu, Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: