Kultūras centrā norisinājās Ventspils izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo ansambļu un popgrupu festivāla-konkursa “No baroka līdz rokam” I atlases kārta. Kopumā konkursā piedalījās 14 kolektīvi.

Kolektīvi sacentās divās vecuma grupās trīs kategorijās: instrumentālie ansambļi, popgrupas un vokāli instrumentālie ansambļi. Konkursa nolikums paredz, ka uz reģiona konkursu startēt tālāk drīkst tikai tie kolektīvi, kuri žūrijas kopvērtējumā ieguvuši I pakāpes diplomu.

No instrumentālo ansambļu kategorijas reģiona kārtā startēs Centra sākumskolas zvanu ansamblis "Saules zvani" un pūšaminstrumentu ansamblis, kā arī 3. vidusskolas krievu tautas mūzikas instrumentu orķestris “Kaļinka”.

No popgrupām reģionālajā kārtā piedalīsies divas Jaunrades nama vokālās studijas: “Ķipari” un “Rakari”.

No vokāli instrumentālo ansambļu grupām reģiona kārtā startēs Centra sākumskolas vokāli instrumentālie ansambļi “Windy temper” un “Jautrie draugi”, kā arī Jaunrades nama vokāli instrumentālais ansamblis “Smoking”.

Žūrijas sastāvā bija Minjona Rebhūna, mūzikas pedagoģe un solo dziedāšanas skolotāja Jaunrades namā; Reinis Krūziņš, Ventspils Mūzikas vidusskolas ģitārspēles pasniedzējs un nodaļas vadītājs; Mārtiņš Bergmanis, mūzikas pedagogs, kordiriģents, grupas “Lustīgais Blumīzers” solists un “Lustīgā radio” veidotājs un vadītājs.

Kurzemes reģiona konkursa pusfināls, piedaloties Kuldīgas, Talsu novada, Ventspils novada un pilsētas kolektīviem, norisināsies 13. februārī Talsos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: