Partijas Latvijai un Ventspilij priekšsēdētājs Aivars Lembergs kopā ar sadarbības partneriem – Zaļo un Zemnieku savienību un Liepājas partiju –, tiekoties ar starptautiskajiem aizdevējiem, norādījis uz sarkanajām līnijām un neizmantotajām iespējām strukturālajās reformās un valsts budžeta veidošanā.

Lembergs un pārējie sarunas dalībnieki, starp kuriem bija arī Liepājas mērs Uldis Sesks, kā arī Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, tikšanos vērtē pozitīvi. Ventspils mērs uzsver, ka viņi ļoti īsā laikā spējuši koncentrēti pievērst aizdevēju uzmanību vairākiem būtiskiem jautājumiem, tajā skaitā nepieciešamībai pārskatīt aizdevuma termiņus un nosacījumus.

Viens no būtiskākajiem secinājumiem – aizdevēju nostāja par konsolidācijas pasākumiem sakrīt ar Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas uzstādījumu – mehāniska budžeta izdevumu griešana jāaizstāj ar pārdomātām strukturālajām reformām. Pēc pirmajām sarunām – līdz šim lielā slepenības gaisotnē ar aizdevējiem pārskata misijās lielākoties tikās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Andris Vilks – Lembergs ir lauzis mītu, ka aizdevēji krata ar pirkstu Latvijas valdībai, nepieņemot kompromisus.

Vairāk lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: