Pieveikt starptautisko Prāgas pusmaratonu bija pa spēkam visiem 42 Ventspils Maratona kluba dalībniekiem, vairāki no viņiem labojuši arī savu personīgo rekordu.

Ātrākais no mūsējiem bija Aigars Matisons, kurš ar uzrādīto rezultātu – 1 stunda 18 minūtes un 20 sekundes – ir ļoti apmierināts. Aigara brālis Ainars Matisons, kas startēja savā pirmajā pusmaratonā, pārsteidza visus ar tiešām vērā ņemamu rezultātu – 1:31:26. Savu personīgo rekordu laboja gan Santa Feldmane, gan Baiba Muzikante, kuras finišēja attiecīgi pēc 1 stundas 43 minūtēm un 51 sekundes un 1 stundas 44 minūtēm un 38 sekundēm.

Ventspils Maratona kluba vadītājs Andris Valerts gan nav apmierināts ar savu skrējienu, jo treniņos ieguldītās pūles un darbs nenesa gaidītos rezultātus. Kā galveno iemeslu viņš min straujo gaisa temperatūras maiņu – no +1 grāda Latvijā līdz +24 grādiem Prāgā. Šīs straujās izmaiņas sagādāja grūtības arī Jurim Keišam un Sandrim Balinskim – tās arī viņiem neļāva sasniegt iepriekš nospraustos mērķus.

Skriešanas trenerim Arno Kiršteinam klājās vēl interesantāk. Distances 18. kilometrā viņam ceļos iemetās krampji, kam par iemeslu Kiršteins min sāls trūkumu organismā. Tomēr galveno mērķi Arno izpildīja – distanci pabeidza.

Ja arī pusmaratonā būtu balva Vērtīgākais spēlētājs, tad Ventspils Maratona klubs to noteikti piešķirtu Edijam Brauneram. Šis bija Edija pirmais pusmaratons. Viņa sasniegto var rādīt kā piemēru citiem, jo, cītīgi klausot sava trenera Aigara Matisona norādēm un sekojot treniņu grafikam, pusgada laikā sportists nometis 11 kilogramu un uz mačiem devās ar mērķi distanci veikt ātrāk par divām stundām. Lai gan karstais laiks un klimata izmaiņas radīja šaubas par to, viņš tomēr panāca savu un finišēja pēc 1 stundas 59 minūtēm un 22 sekundēm.

Pēc skrējiena mūsu sportisti tika uzaicināti arī uz starptautiskā Prāgas pusmaratona noslēguma pasākumu, kurā nemaz nevarēja manīt, ka mūsējie būtu iztērējuši lielu daudzumu enerģijas. Pusmaratona dalībnieki atzīst, ka pasākums kopumā ir izdevies un Ventspils Maratona klubs jau domā par nākamo kopīgo ceļojumu – šoreiz tas būs Berlīnes pusmaratons. Tā kā ceļš autobusā ir ļoti nogurdinošs un garš, tad Ventspils Maratona klubs, nebaidoties no ambiciozām idejām, plāno uz sacensībām doties ar čarterreisu Ventspils–Berlīne. 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: