Šodien Ventspils Jaunrades namā skatāmas divas Sanktpēterburgas bērnu baleta teātra izrādes, kas būs domātas arī bērniem no trīs gadu vecuma.

Baleta teātris "Horeogrāfiskās miniatūras" un Jākobsona vārdā nosauktā Baleta skola Vladislava Kuramšina vadībā skatītājiem piedāvā baleta izrādes "Sniegbaltīte" un "Gulbju ezers".

Baleta izrāde "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" ir balstīta uz visiem labi zināmās brāļu Grimmu populārās tāda paša nosaukuma pasakas motīviem. Sižets, kas gadu simtiem saista bērnu uzmanību, ir attēlots oriģinālā, spilgtā un dzīvespriecīgā uzvedumā. Baleta iestudējumā varēs baudīt Sanktpēterburgas baletmeistaru Tatjanas Petrovas un Vladislava Kuramšina horeogrāfiju, kā arī būs sarūpēts interesants video noformējums un krāšņi tērpi.

Baleta izrādē "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" piedalās Kuramšina vadītās un Jākobsona vārdā nosauktās Baleta skolas audzēkņi, kuri ir starptautisko un Krievijas baleta konkursu laureāti.

Tāpat skatītājiem būs iespēja novērtēt baleta izrādi "Gulbju ezers", kas ir viena no pasaulē pazīstamākajām krievu baleta izrādēm, kuras autors ir izcilais komponists Pjotrs Iļjičs Čaikovskis un ko uzveda jau 19.gadsimtā slavenais baletmeistars Marius Petipā un Ļevs Ivanovs.

Šajā uzvedumā piedalās jaunie baleta teātra "Horeogrāfiskās miniatūras" dejotāji un Baleta skolas audzēkņi, no kuriem daudzi ir starptautisko baleta konkursu laureāti un diplomanti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: